0
ATP

FOTO: Starsport

KAKAV NOLE, STRAŠAN NOLE: Novak počistio protivnika za svoje 10. uzastopno četvrtfinale Rolan Garosa

Objavljeno: 03.06.19 u 14:50

Novak Đoković je nastavio sa sigurnom igrom na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Najbolji teniser sveta je na glavnom terenu ‘Filip Šatrije‘ počistio Jensa-Lenarda Štrufa u meču koji je pokazao u kakvoj se formi nalazi naš teniser. Đoković je svoje 10. četvrtfinale Rolan Garosa obezbedio rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:2)

Đoković je propustio brejk loptu u drugom gemu prvog seta, ali je naredni osvojio na servis Nemca. U osmom gemu je pritisao svog rivala i ovoga puta nije dopustio njegov povratak. Napravio je brejk za 5:3 i potom i bez izgubljenog poena na svoj servis okončao prvi set nakon za 35 minuta igre. Ispostavilo se da je nemački teniser jedino na početku meča i pružao ozbiljan otpor prvom reketu sveta.

Srpski as je u ritmu iz finiša prvog seta nastavio i na startu drugog dela igre. Nizali su se direktni poeni, i Đoković je za tili čas stigao do dva brejka viška i vođstva od 4:0. Do kraja je zadržao koncentraciju na svoj početni udarac i nakon sat vremena borbe na semaforu je pisalo 2:0 u setovima.

I na startu trećeg seta nije bilo dileme. Novak je stekao prednost brejka, i kontrolisao situaciju. Štruf je sve više grešio, usledio je novi brejk, pa vođstvo od 4:0 i potom rutinski završetak meča nakon jednog časa i 33 minuta igre.

Đoković će u četvrtfinalu odmeriti snage sa boljim iz duela između Italijana Fabija Fonjinija i Aleksandera Zvereva iz Nemačke.

FOTO: Starsport

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter