0
Evropske lige

AFERA ‘KALČOPOLI’ – 13 GODINA KASNIJE: Nova istraga u Seriji A, Lacio i Inter ‘lete’ u Seriju B?

Objavljeno: 03.05.19 u 17:20

Ozbiljne optužbe izneo je Klaudio Ranijeri na konferenciji za medije pred utakmicu svoje Rome u Đenovi.

Ranijerija su upitali da li očekuje da Lacio odigra nešto slabije protiv Atalante, Rominog direktnog rivala za plasman u Ligu šampiona, na šta je bivši trener Lestera rekao:

– To je Lacio već uradio 2010. godine protiv Intera. Ipak, moramo da razmišljamo o našoj utakmici, uvek sam bio fer i to je najvažnije. Na ligi je da reaguje i uradi šta bi trebalo, rekao je Ranijeri.

Te sezone Inter je stigao do titule, a Fudbalski savez Italije najavio je hitnu istragu. 

Oglasio se i Lacio:

– Liga bi trebalo da interveniše. Ozbiljne i teške optužbe. Navijač može da misli šta želi, fudbalski zvaničnik je odgovoran i svoje izjave mora da potkrepi dokazima. Nemamo nameru da ulazimo u diskusiju sa Romom, ali takođe ćemo da branimo sebe, naveli su u ovom klubu.

Interesantno je da je Ranijeri i tada bio na klupi Rome, a upravo zahvaljujući pobedi Intera nad Lacijom ostao je bez titule.

Moguće kazne mogle bi da uslede već za nekoliko dana. Podsećamo, Lacio je već kažnjen zbog učestvovanja u nameštanju utakmica u velikom skandalu koji je potresao Italiju 2006. godine, a zbog kog je Juventus izbačen u Seriju B. Ista sudbina trebalo je da zadesi i „nebeskoplave“, ali su uspeli da se žalbom izbore za opstanak uz oduzeta tri boda, umesto „-11“ u Seriji B.

Da li će se ovoga puta izvući, videćemo uskoro. Ukoliko bude dokazano da je zaista bilo tako, teško da bi Lacijali uspeli da po drugi put izbegnu žestoku kaznu, a ne bi čudilo da sve ovo bude tek početak istrage u kojoj će glavna „meta“ biti Inter.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter