2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Prekid na ‘Karađorđu’, nadoknada od 18 minuta i Vošino rušenje Partizana u 99. i 107. minutu! (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.19 u 19:10

Fudbaleri Vojvodine su u Novom Sadu savladali ekipu Partizana rezultatom 3:2 (1:1) u meču 30. kola Superlige Srbije.

Pred poslednje kolo uoči ulaska u plej-of, odnosno, plej-aut, Partizan se borio za treću poziciju i nešto lakši raspored u poslednjih sedam rundi šampionata, ali su čak postojale neke teorije po kojima bi crno-belima više odgovaralo da budu četvrti i u plej-ofu dočekaju Crvenu zvezdu, umesto da joj gostuju u ‘večitom’ derbiju.

Vojvodina, sa druge strane, grčevito se borila za poziciju broj sedam ili osam, kako bi ušla u gornju polovinu Superlige. I vrlo uspešno su krenuli ka tom cilju, jer su u trećem minutu poveli protiv velikog rivala iz Beograda.

Bivši kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević je pogrešio na sredini terena, da bi to iskoristio Vuk Mitošević i poslao odličan pas u dubinu za Bojana Matića. On je to iskoristio, umakao celoj odbrani i pogodio bliži ugao Stojkovićevog gola.

Dugo je gostima iz Beograda bilo potrebno da se oporave od ‘hladnog tuša’ na startu, a najbolju priliku imao je Zoran Tošić iz slobodnog udarca, kada je sjajno šutirao, ali je lopta za malo prošla pored leve stative.

Međutim, već sledeću priliku nije propustio. Dobio ju je u nadoknadi vremena prvog dela i to u poziciji šuta za svoju jaču levu nogu. I pogodio je maestralno za 1:1.

(Izvor: youtube / PARTIZAN INSTITUCIJA)

Sredinom drugog poluvremena jedna od frakcija navijača Partizana je počela da peva pesmu koja Novosađane i navijače Vojvodine vređa na nacionalnoj osnovi uz stihove ‘pola Mađar, pola Ustaša’.

Sudija je u tom 63. minutu prekinuo meč da bi se navijači stišali, potom je i kapiten Partizana Vladimir Stojković otišao da ih zamoli da prestanu, ali se pesma tada čula još jače. Tada je glavni arbitar odlučio da pošalje sve aktere meča u svlačionicu i meč je prekinut.

Potom je Stojković otišao do jedne tribine, a Zoran Tošić do druge frakcije Grobara, kako bi se navijači smirili, a meč je nastavljen tek posle više od 10 minuta pauze i čekanja u svlačionici.

(Izvor: youtube / Balkan Ultrasi)

Nakon što su se timovi vratili na teren, Vojvodina je izgubila ritam koji je imala do prekida, ali Partizan to nije iskoristio. Osim par mlakih pokušaja, nisu uspeli da dođu do drugog gola i preokreta, ali u momentu kada je Čukarički bez golova završio meč protiv lučanske Mladosti, postalo je jasno da će Partizan i definitivno biti treći na tabeli.

Veći pritisak bio je na Vojvodini da pokuša da dođe do trijumfa koji bi joj doneo ulazak u plej-of, i u tome su ‘lale’ uspele u devetom minutu nadoknade!

Ponovo je junak Novosađana bio Bojan Matić, koji je tada po drugi put savladao Stojkovića. I to nije bilo sve u 17. minutu nadoknade sevnula je kontra Voše, a egzekuciju za 3:1 je izveo mladi Nikola Gajić. Zahvaljujući tom golu, Vojvodina će ove sezone igrati u plej-ofu.

Međutim, Partizan je odgovorio već u sledećem napadu kada je gol postigao Đorđe Ivanović, ali je to bilo sve na ovom meču.

Vojvodina – Partizan 3:2 (1:1)
(Matić 3, 90+9, Gajić 90+17 – Tošić 45+4, Ivanović 90+18)

Stadion ‘Karađorđe’ u Novom Sadu
Sudija: Miloš Đorđić

Vojvodina: Rockov – Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak – Zlomislić (od 88. Zukić), Mitošević – Gojkov (od 90+4 Gajić), Đurić, Milojević (od 57. Nešković) – Matić.
Trener: Radovan Krivokapić.

Partizan: Stojković – Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić (od 90+10 Smiljanić), Pantić (od 87. Ilić), Zakarić (od 55. Ivanović) – Rikardo.
Trener: Savo Milošević.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0
2 Komentara
  1. Partizan se kasno setio da kalkulise. Imao je sansu protiv Cuke, ali magetina je zapela da pobedi ganjajuci svoju kalkulaciju koju niko ziv ne razume.
    Cuka je remijem presla Partizana kao adolescenta iskusna kurava!
    Ali, neka, tako nam i treba. Dacemo Zvezdi pola mil. evra jer nama to nije bitno! Glupost na kvadrat.
    Inace, do prekida je Partizan pokazao i da je i ovakav za dve klase bolji od lose Vojvodine. Ovaj mec, ovi mecevi u poslednjem kvartalu regulare su pokazali da tim Partizana trazi veliku rekonstrukciju. Treba dati otkaz Vulicevicu, Urosevicu, i Mileticu levom beku, ,Bojanu Ostojicu, Smiljanicu,vratiti tog Georgijevica Ferencima a kupiti 5-6 odlicnih igraca koji ce popuniti ogromne rupe u timu. Danas je sasvim jasno da Urosevic nije bek za Partizan, Vulicevic je zavrsio svoje, a Ilic treba definitivno da okonca karijeru. Dovesti igrace slobodne agente, ,dobro ih platiti,a moraju imati ozbiljnu karijeru iza sebe. Bez toga nema uspeha. Da, treba i dovesti iz mladog tima -6 momaka. I krenuti sa novim timom u nove uspehe.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter