0
Evropske lige

SERIJA A: Ikardi pokazao koliko je potreban Interu, rimski klubovi propustili šansu… (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.19 u 23:07

Neroazuri su ponovo u timu imali doskorašnjeg kapitena.

Ubedljivu pobedu upisao je Inter, u derbiju plen su pobedili Roma i Fiorentina, dok je SPAL uspeo da iznenadi Lacio.

Na sjajan način Mauro Ikardi vratio se u sastav Intera i to asistencijom, golom, izneđenim penalom i crvenim kartonom. Nastavio je Inter da krči put ka Ligi šampiona, a na istom morala je da strada Đenova. Odlično su Neroazuri su otvorili utakmicu na ‘Marasiju’, jer je posle centaršuta Asamoe, Galjardini natrčao na loptu i posalo je u mrežu. U 39. minutu Ikardi je pobegao Romeru, a ovaj ga je oborio u kaznenom prostoru i zaradio isključenje. Sa bele tačke siguran je bio Argentinac.

Tokom drugog poluvremena gosti su samo odrađivali posao i radili na tome da meč rutinski privedu kraju. Nakon što je Rađa Najngolan oduzeo loptu, Ikardi je uposlio Perišića koji je povisio na 3:0. Tačku na ovaj trijumf novim golom za Inter stavio je Galjardini.

Vučica je u derbiju ovog kola uspela da stigne do pobede portiv Fiorentine i to nakon što je dva puta jurila rezultat. Pecelja u 12. minutu uspeo da savlada Mirantea i donese vođstvo ‘vučici’. Nije se dugo čekalo na odgovor Rome, pa je nakon samo dva minuta igre Zaniolo pogodio mrežu. U nastavku su oba tima imala šanse, ali do nove prednosti Violu vodi Žerson. Nekadašnji igrač Rome je uhvatio volej sa oko 20 metara, a lopta je odskakala na putu do gola, zakačila Žezusa prevarila Mirantea. Sličan gol postigla je Roma za izjednačenje, šutirao je Peroti, lopta je zakačila Nikolu Milenkovića, te promenila smer i završila u mreži.

Tražio Lacio danas pobedu na gostovanju protiv SPAL-a kakobi nastavio trku za plasman u neko od evropskih takmičenja. Međutim, puleni Simonea Inzagija nisu uspeli da slome otpora ekipe iz Ferare. Dobro su se braniili igrači SPAL-a i na kraju uspeli da kazne goste. Minut pre kraja regularnog dela utakmice nakon konsultacije sa VAR kolegama sudijva Marko Gvida svirao je penal u korist domaćina, a koji je materijalizovao Andrea Petanja.

Ekipa Frozinonea imala je imperativ pobede poritv Parme, a nakon petnaest minuta sudijske nadoknade slavio je sa 3:2. Pinamontanija je u 13. minutu doneo prednsot domaćem timu, da bi izjednačio Barilja. Novu prednost domaćinu donosi Valzanija, a izjednačenje Ceravolo sa bele tačke. Delovalo je da na ovom meču neće biti pobednika, ali je u jedanaestom minutu nadoknade penal realizovao Ćofani i tako postavio konačan ishod.

Do 12. pobede u tekućem šampionatu ekipa Torina došla je na Olimpijskom stadionu pobedom od 2:1 protiv Sampdorije. Andrea Beloti postigao je dva pogotka u prvom poluvremenu i doneo kapitalnu prednost domaćeoj ekipi. U nastavku utakmice gosti su mogli samo do počasnog pogotka koji je bio delo Gabijadinija.

SERIJA A, 30. kolo

Utorak
Milan – Udineze 1:1 (1:0)
(Pjontek 44 – Lazanja 65)

Kaljari – Juventus 0:2 (0:1)
(Bonući 22, Ken 85)

Sreda
Empoli – Napoli 2:1 (1:1)
(Farijas 28, Di Lorenco 52 – Zjelinski 44)

Frozinone – Parma 3:2 (2:1)
(Pinamonti 12, Valzanija 45+2, Ćofani 90+11 penal – Barilja 18, Ceravolo 58 penal)

Roma – Fjorentina 2:2 (1:1)
(Zaniolo 14, Peroti 57 – Pecelja 12, Žerson 51)

SPAL – Lacio 1:0 (0:0)
(Petanje 89 penal/

Torino – Sampdorija 2:1 (2:0)
(Beloti 35, 45+1 – Gabijadini 83)

Đenova – Inter 0:4 (0:2)
(Galjardini 15, 81, Ikardi 40 penal, Perišić 54)

Četvrtak
19.00 Sasuolo – Kjevo
21.00 Atalanta – Bolonja

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter