2
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Napredak v Partizan Milan Smiljanic (L) and Danilo Pantic (R) Krusevac, 31.03.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SLS: Partizanu ne pomaže ni Savo, a ni penal, četvrti ligaški poraz u nizu crno-belih! (FOTO)

Objavljeno: 31.03.19 u 18:57

Fudbaleri Partizana gostovali su u meču 28. kola Superlige Srbije u Kruševcu ekipi Napretka. Domaći igrači slavili su sa 1:0. 

Crno-beli su slavili pre nedelju dana na gostovanju u Kupu Srbije, bili su tada ubedljivi protiv Napretka, ali je danas viđena druga priča. Imali su domaći jedan šut u okvir gola, ali su pokazali da je bitan kvalitet, a ne kvantitet. Defanzivno su parirali napadačima Partizana i produžili su agoniju crno-belih, koji sada za uslove crno-belih ima neverovatan niz od četiri poraza u isto toliko odigranih mečeva u domaćem prvenstvu. 

Fudbaleri Partizana vršili su pritisak na zadnju liniju odbrane od uvodnih minuta, ali nije bilo konkretnijih prilika. Prvu šansu za crno-bele imao je Milan Smiljanić, šutirao je jako iz daljine, ali po sredini, pa je golman Napretka imao lak posao. Napredak je svoju prvu priliku iskoristio u  18. minuta kada je domaći sastav iskoristio trenutak nepažnje i savladao Vladimira Stojkovića. Nikola Aksentijević odlično je promešao odbranu nekadašnjeg tima, uspeo da pronađe zaboravljenog Ivana Đorića koji na odličan način uspeva da potkopa loptu i pošalje je u nebranjeni ugao golmana crno-belih. 

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nezadovoljni primljenim golom navijači na tribinama krenuli su da skandiraju ‘uprava napolje’ i ‘Savo odlazi‘.U 23. minutu meča, pri rezultatu 1:0 u korist Kruševljana, sevnula je kontra domaćeg sastava, Veškovac je uposlio Ndiajea sjajnim pasom u prostor, koji je potom obišao Stojkovića i zatresao mrežu crno-belih. Ipak, pogodak je poništen zbog navodnog ofsajda, iako je Senegalac bio bar nekoliko koraka iza štoperskog tandema Ostojić – Valijente.

FOTO: O2 screenshot

Novi peh za Partizan u 30. minutu, zbog povrede je igru napustio Nemanja G. Miletić, a na njegovo mesto ušao je nekadašnji fudbaler Napretka Slobodan ‘Caki’ Urošević. Do kraja poluvremena, Partizan je imao dve prilike preko Danila Pantića, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Nikole Petrovića, a u završnci poluvremena oprobao se i Rikardo Gomeš, a njegov udarac završio je kraj gola! 

Početak drugog poluvremena doneo je sporadnične napade na obe strane, ali nije bilo prilika koje bi mogle da ugroze gol nijednog ni drugog tima. 

Agresivnost Partizana donela je rezultata u 58. minutu kada je u šesnaestercu oboren Zoran Tošić, a Novica Anđelovski pokazao je na belu tačku. Šutirao je Rikardo Gomeš, a nekadašnji golman Partizana Nikola Petrović imao je priliku da bude heroj Napretka i iskoristio je. Petrović je pročitao gde će Gomeš uputiti udarac, bacio se na pravu stranu i sačuvao mrežu Napretka. Več u sledećem napadu gostujući igrači tražili su ponovo jedanaesterac kada je igrač odbrane domaćeg tima igrao rukom u šesnaestercu, ali je Anđelovski ovog puta odlučio da se ne oglašava. 

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U nastavu Partizan ima više loptu u posedu, ali su defanzivci Napretka bili na visini zadatka. Nemanja Nikolić pokušao je u 68. minutu, njegov udarac sa distance je izblokiran. Ivanović je u 80. minutu poslao sjajnu loptu u šesnaesterac, a Ndaje se nije najbolje snašao i lopta odlazi kraj gola Stojkovića. Nikola Petrović odbranio je sjajno plasirani udarac Rikarda Gomeša u 84. minutu.  Totalnu opsadu na gol Napretka napravio je Partizan u poslednjim minutima, u zaustavnom vremenu imao je priliku Saša Ilić ali je još jednom odlično reagovao Nikola Petrović. 

Superliga Srbije 28. kolo.

Napredak – Partizan 1:0 (1:0)

Sudija: Novica Anđelovski

NAPREDAK: Ni. Petrović – Aksentijević, Veškovac, Ostojić, Marinković – Eskić (90+ Obradović), Đorić (75′ Deak) – Ndaje , Alivodić, Ivanović (90′ Zukanović) – Ne. Petrović.

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, Ostojić, Valijente, N. G. Miletić (31′ Urošević) – Šćekić, Smiljanić, Pantić (82′ Ilić), Tošić (70′ Zakarić) – Rikardo, Nikolić.

0
0
2 Komentara
  1. SAVO OVO JE TRAGEDIJA.
    NEK VAZURA I BAGRA
    NAPUSTE PARTIZAN AKO
    NECE TI NAPUSTI. BUDI
    LJUDINA ,BUDI HRABRII OD
    SASE ILICA KOJI CUTI I CEKA
    NEKU FITELJU. A TIM SE
    RASPADA LI RASPADA. JADNO!!!!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter