0
Evrokupovi

FOTO: Printscreen

LIGA ŠAMPIONA: Tadić skinuo ‘kralju’ krunu! Real razbijen na ‘Bernabeu’ (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.19 u 22:55

U revanš meču osmine finala Lige šampiona Ajaks je na ‘Santjago Bernabeu’ napravio čudo i sa 4:1 pobedio je Real Madrid i nadokandio minus 2:1 iz Amsterdama.

Čuda se dešavaju, a večeras je najveće napravio Ajaks! Čudotvorac se zove Dušan Tadić! Od sutra najverovatnije počasni građanin Amsterdama. Srbin je prvo dva puta asistirao svojim saigračima, a onda je evrogolom nokautirao grogiranog ‘kralja’ i skinuo mu krunu. Pokušao je trostruki šampion Evrope da se vrati golom Asensija u 70. minutu, ali je tačku na najveći svetski klub stavio Šune za 4:1, ali idemo redom…

Real je već u 4. minutu mogao do gola, Varan je dobro skočio, šutirao, ali je lopta završia na prečki. To je Ajaks znao da kazni i u 7. minutu je Zijeh ukrao loptu defanzivicma Reala, dodao do Tadića, ovaj mu je vratio, a Marokanac pogodio za – 0:1.

Muk na ‘Santjago Bernabeu’ je zavladao u 18. minutu, Tadić je napravio piruetu, izbacio je dva svoja čuvara, a onda je u stilu Miloša Teodosića podelio asistenciju za Brazilca Nereša, a ovaj pogodio za 0:2. U 22. minutu omaleni Brazilac je mogao da postigne još jedan gol, ali je zamalo bio neprecizan. Real je u igru mogao da se vrati u 42. minutu Bejl je odlično šutirao, ali je za dlaku bio neprecizan.

FOTO: Printscreen

Drugo poluvreme je počelo sa dve šanse za domaćina, prvo je udarac Asesija završio pored leve stative, a onda i u 59. minutu Benzeme pored desne stative. U 62. minutu nokaut za Real, Mazraui je spasio loptu da ne izađe u aut posle čega je usledila konta, Van de Bek je uposlio Tadića, a naš as je posle dve asistencije postigao evrogol za 3:0. Sudija Felik Brih je konsultovao VAR sobu, odluka o tome da li je bio aut ili ne donosila se pet minuta, a onda je Nemac pokazao na centar.

Rela se u igru vratio u 70. minutu kada je Asensio smanjio na 1:3. ‘Kraljevskom klubu’ su tada bila potrebna dva gola, ali je sve nade domaće publike ubio Šone golom za 4:1 samo dva minuta kasnije. Real je nokautiran, Ajaks je otišao u četvrtfinale Lige šampiona.

Možda je ovim i viša sila kaznila kapitena Reala Serhija Ramosa koji je namerno napravio žuti karton u Amsterdamu kako bi dobio suspenziju za ovaj meč u Madridu i očistio kartone za četvrtfinale. Sada ga neće videti.

REAL MADRID – AJAKS 1:4 (0:2)
/Asensio 70 – Zijeh 7, Neres 18, Tadić 62, Šene 72/

Stadion: Santijago Bernabeu;
Kapacitet: 85.454;
Sudija: Feliks Brih (Nemačka).

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Varan, Naćo, Regilon – Modrić, Kazemiro (od 87. Valverde), Kros – Vaskez (od 29. Bejl), Benzema, Vinisijus (od 35. Asensio).

AJAKS (4-3-3): Onana – Mazraui (od 80. Veltman), De Liht, Blind, Taljafiko – Van de Bek, De Jong, Šene (od 73. De Vit) – Zijeh, Tadić, Neres (od 74. Dolberg).

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter