0
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Partizan v Proleter (Novi Sad) Beograd, 23.02.2019 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SLS: Partizan u ‘trećoj brzini’ krenuo ka ‘Marakani’, tandem Nikolić-Rikardo nastavio da teroriše (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 23.02.19 u 20:55

U 23. kolu Superlige Srbije Partizan je sa 3:0 (3:0) deklasirao Proleter iz Novog Sada, čime je najavio dobru formu pred duel sa Crvenom zvezdom sledeće nedelje.

Nije Partizan pobedom protiv Novosađana smanjio zaostatak za Crvenom zvezdom i niškim Radničkim, ali je pred dva najvažnija duela u sezoni sa već pomenutim timovima Zoran Mirković dobio strašan napadački tandem Rikardo-Nikolić.

Preslikana situacija iz Bačke Palanke viđena je večeras u Humskoj, s tim da je pre sedam dana Partizan dosta ranije poveo, ali je sada isto učinio iz prve prave prilike. Igrao se 16. minut kada je Nemanja R. Miletić ubacio loptu u kazneni prostor, Gomeš je glavom prebacio u peterac, Kosović je sjajno propustio loptu, a Nikolić je smestio iza leđa Vesića – 1:0.

Samo dva minuta kasnije sve se otvorilo za Partizan. Bio je to sjajan pas Kosovića iza leđa odbrane Proletera, Rikardo je pobegao čuvaru i stuštio se ka kaznenom prostoru, sa leđa ga je oborio Lambulić, a sudija Tripković mu je pokazao crveni karton. Partizan je preuzeo totalnu inicijativu, a prvu šansu je napravio u 37. minutu kada je iz slobdnog udarca Zakarić šutirao preko gola.

FOTO: STARSPORT

Crno-beli su prednost duplirali u 40. minutu, Valijente je lepo uposlio Nikolića na ivicu kaznenog prostora, ovaj iz prve izbacio Rikarda, a ovaj pogodio za 2:0. Samo šest minuta kasnije Kosović je centirao, a reprezentativac Zelenortskih ostrva je postigao svoj 13. gol u prvenstvu za 3:0.

Drugo poluvreme je počelo dosta sporije, Mirković je izvršio dve izmene, prvo je izveo Valijentea i ubacio iskusnog Ostojića u odbrani, a nšeto kasnije je i talentovani Stevanović dobio šansu umesto Zakarića. Činilo se da je Mirković počeo da odmara igrače za predstojeći 159. večiti derbi sa Crvenom zvezdom sledeće nedelje.

Prvu šansu u drugih 45 minuta Partizan je stvorio u 73. minutu kada je snažno šutirao mladi Stevanović, a Vesić je bio na mestu. Tri minuta kasnije je pokušao i Đerlek, ali je golman Novosađana ponovo bio na mestu. Činilo se da ni jedni ni drugi ne bi imali ništa protiv da se drugo poluvreme nije ni igralo. Pred sam kraj utakmice Rikardo je pokušao da postigne het-trik, ali nije bio precizan. Na kraju 3:0.

FOTO: STARSPORT

Partizan sledeće subote od 18 časova igra večiti derbi sa Crvenom zvezdom na stadionu ‘Rajko Mitić’, možda poslednja šansa da se crno-beli vrate u borbu za titulu.

PARTIZAN – PROLETER 3:0
/Nikolić 16, Rikardo 40, 45+1/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Lazar Tripković
Crveni karton: Lambulić u 18. minutu

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Pavlović, Valijente (od 46. Ostojić), N. G. Miletić – Šćekić, Kosović, Zakarić, Nikolić, Đerlek – Rikardo.

PROLETER NS: Vesić – Tanasin, Leandro, Lambulić, Mitrović – Govedarica, Plavšić (od 31. Nikolić) (od 63. Novaković) – Čolović, Čović, Krasić – Vujaklija (od 46. Jokić).

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter