0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Radnički nosi ceo plen iz Novog Sada (FOTO)

Objavljeno: 22.02.19 u 20:04

Fudbaleri Radničkog iz Niša savladali su ekipu Vojvodine rezultatom 1:0 u prvom meču 23. kola Superlige Srbije.

Loš teren na stadionu „Karađorđe“ doprineo je ne preterano interesantnom fudbalu pred izuzetno malim brojem navijača, pa nismo videli previše prilika.

Tome je kumovala i velika nevroza na samom početku meča, kada je došlo do manje gužve nakon jednog duela na polovini Radničkog.

FOTO: STARSPORT

Prvu šansu videli smo u trećem minutu kada je šut Đurića završio van okvira gola. Nije precizan bio ni Ranđelović u 15. minutu, a do naredne prilke čekali smo do 25. minuta, kada je Grbićev pokušajRockov zaustavio pre nego što je zatresao mrežu.

FOTO: STARSPORT

Pored lošeg terena na kvalitet igre uticao je i veliki broj faulova, ali je Radnički ipak preko Haskića mogao do vođstva, no i njegov udarac odlazi van okvrira gola tima iz Novog Sada.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja sem žutog kartona za Pankova, ali je već u drugom minutu drugog dela igre nakon gužve u kaznenom prostoru Vojvodine i asistencije Bondarenka Pankov zatresao mrežu Novosađana iz neposredne blizine i Radničkom doneo vođstvo.

FOTO: STARSPORT

Nije Vojvodina želela da se preda, preko Matića su u 51. minutu zapretili, nadovezao se i Mitošević u 54. i 57. minutu, potom i minut kasnije, pokušaj Đurića deset minuta kasnije zaustavio je golman Nišlija, kao i u 72. minutu.

Vojvodina je seriju napada mogla da kruniše u dve prilike, ali ni Lazarević sedam minuta pre kraja, kao ni Saničanin u 89. minutu meča nisu uspeli da iskoriste šanse, oba puta je lopta, iako su i jedan i drugi bili u dobroj poziciji, završila pored gola, pa su Nišlije odolele i sutrašnji meč Partizana protiv Proletera dočekuju sa devet bodova viška.

FOTO: STARSPORT

Sa druge strane, Vojvodina ima izuzetno težak zadatak da se izbori za mesto među osam najboljih, pošto Novosađani u Superligi nisu slavili od gostovanja Radu 1. decembra prošle godine.

VOJVODINA – RADNIČKI 0:1 (0:0)
(Pankov 47)

Stadion: Karađorđe
Sudija: Lazar Lukić

Vojvodina (4-2-3-1): Rockov – Lazarević, Graovac, Saničanin, Devetak – Đurić, Mitošević (od 64’ Milojević) – Nešković (od 56’ Kone), Gojkov, Đuričin (od 71. Srećković) – Matić.

Radnički (4-2-3-1): Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Bondarenko, Drinčić – Haskić (od 87’ Nikodijević), Ranđelović (od 74’ Petrović), Kojašević (od 64’ Noma) – Grbić.

Superliga, 23. kolo:

Petak

Vojvodina – Radnički Niš 0:1 (0:1)
(Pankov 47)

Subota
13.00: Zemun – Mačva 
14.00: Mladost Lučani – OFK Bačka 
14.00: Napredak – Spartak Subotica
17.00: Radnik – Crvena zvezda 
19.00: Partizan – Proleter N.S. 

Nedelja
13.00: Čukarički – Voždovac 
14.00: Rad – Dinamo Vranje 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

HotSport možete pratiti i na Instagramu – hvala na poverenju!

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter