0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Efes sipao trojke, pa se raspao – Barselona napravila veliki preokret

Objavljeno: 27.12.18 u 22:56

Košarkaši Barselone savladali su Anadolu Efes rezultatom 80:65 u meču 15. kola Evrolige.

Meč u Blaugrani počeo je fantastično po gostujući tim. Najbolji šuter Rodrig Bobua je pogodio prva tri šuta i za minut i po postigao osam poena. A onda je napravio dva krajnje glupa prekršaja, pobunio se kod sudija, pa zaradio i tehničku i sam sebe je izbacio iz meča.

Ataman je morao da ga pošalje na klupu, ali se Bobua potpuno ohladio i u nastavku meča promašivao čak cele konstrukcije koša.

Istina, u prvom poluvremenu, zamenio ga je Bruk Motum i Šejn Larkin, pa je Efes imao na poluvremenu veliku prednost od 50:39. Međutim, u nastavku se sve drastično promenilo.

Barselona je zaigrala bolju odbranu, pogodila devet trojki i vrlo brzo dostigla, pa i prestigla prednost Efesa. Sa druge strane, gosti su postigli svega 15 poena za celo drugo poluvreme i niti jednu trojku.

To dovoljno govori kako je tim Svetislava Pešića razbio Atamanovu ekipu i na kraju ubedljivo slavila.

Na kraju je najefikasniji igrač meča bio Pjer Oriola sa 14 poena, a po 13 su ubacili Kris Singlton i Kevin Serafan. U poraženom sastavu Bruk Motum je imao 13, a Vasilije Micić 11 poena. Buboa je ostao na osam iz drugog minuta utakmice.

Evroliga, 15. kolo:

četvrtak

Himki – Baskonija 77:85
Darušafaka – Olimpijakos 79:75
Makabi Tel Aviv – Olimpija Milano 94:92
Barselona – Anadolu Efes 80:65

petak

18.30 Fenerbahče – Real Madrid
20.00 Panatinaikos – CSKA Moskva
20.30 Bajern Minhen – Budućnost
21.00 Gran Kanarija – Žalgiris

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter