0
Evropske lige

SERIJA A: ‘Žuta minuta’ Napolitanaca – Kulibaliju crveni zbog aplauza, Insinjeu zbog najbizarnijeg starta u karijeri (VIDEO)

Objavljeno: 26.12.18 u 22:32

Inter je odneo pobedu u derbiju kola italijanskog prvenstva.

Jedini strelac bio je Martinez za pobedu domaćina nad Napolijem od 1:0.

Umalo da se ova utakmica sa velikim brojem odličnih šansi završi bez golova. Karlo Anćeloti je veliki peh doživeo već u 24. minutu kada je zbog povrede morao iz igre da izvede Mareka Hamšika, a umesto slovačkog internacionalca, šansu je dobio srpski – Nikola Maksimović.

Povreda Hamšika nije bio razlog da se smanji sa oštrijom igrom, naprotiv. Veliki broj startova rezultirao je velikim brojem kartona koje je izdelio sudija Macoleni. Viđena su i dva crvena kartona, i to oba na strani gostiju.

Za prvi je ‘zaslužan’ upravo Martinez, čovek odluke. Sjajno je prodirao Argentinac po boku, a Kalidu Kulibali ga je oborio rukama i zasluženo dobio žuti karton. To se nije dopalo štoperu Napolija koji je ironično aplaudirao arbitru, a Macoleni takvo ponašanje nije tolerisao i pokazao je Kulibaliju put ka svlačionici.

Nakon stopostorne prilike u nadoknadi utakmice za Insinjea, usledila je jedna ne toliko opasna kontra Intera iz koje je domaćin stigao do, ispostavilo se, gola vrednog tri boda. Posle centaršuta Keite Baldea, jedan od igrača Intera je propustio loptu kroz noge, da bi je dočekao Lautaro Martinez i savladao mladog Mereta.

A na samom kraju utakmice jedan nepotreban potez Insinjea koji je takođe dobio crveni karton, ali direktan. Sudije su videle kako je nakon trka za Keitom, pošto je igrač Intera dodao loptu, Insinje namerno šutnuo rivala po nogama.

ITALIJA 1 – 18. KOLO

Sreda
Frozinone – Milan 0:0

Atalanta – Juventus 2:2 (1:1)
/Zapata 24, 56 – Đimsiti 2ag, Ronaldo 78/

Bolonja – Lacio 0:2 (0:1)
/Felipe Luiz 30, Lulić 89/

Fjorentina – Parma 0:1 (0:1)
/Ingleze 45/

Kaljari – Đenova 1:0 (1:0)
/Dijego Farijas 45/

Sampdorija – Kjevo 2:0 (0:0)
/Kvaljarela 47, Ramirez 59/

Roma – Sasuolo 3:1 (2:0)
/Peroti 8pen, Šik 23, Zaniolo 59/
SPAL – Udineze 0:0
Torino – Empoli 3:0 (1:0)
/Enkulu 44, De Silvestri 49, Falke 75/

Inter – Napoli 1:0 (0:0)
/Martinez 90+2/

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter