1
ATP

DRASTIČNA PROMENA: Novo pravilo stupa na snagu od Australijan opena

Objavljeno: 21.12.18 u 16:51

Neće više biti ‘maratonskih’ duela kojima se ne nazire kraj.

Istorijska promena je usvojena. Organizatori Otvorenog prvenstva Australije objavili su da više neće biti mečeva od po pet ili šest sati, kao što su, recimo, u finalu odigrali Novak Đoković i Rafael Nadal 2012. godine.

Da bi se sve skratilo, u petom setu će se pri rezultatu 6:6 igrati ‘taj-brejk’ gem, ali ne onaj isti koji će se igrati u svim prethodnim setovima (od prvog do četvrtog).

Naime, umesto do sedam osvojenih poena sa razlikom, igraće se do 10 osvojenih poena, takođe uz obaveznu razliku od dva poena.

– Odlučili smo da se u taj-brejku petog seta igra do 10 poena, da bismo omogućili gledaocima specijalnu završnicu takvih epskih mečeva. Takav duži taj-brejk omogućava preokrete, stizanja razlike i promene tokom same igre – objasnio je Kreg Tili, direktor turnira.

Ovu promenu prihvatili su i Vimbldon i US Open, s tim što će se u Londonu igrati ‘taj-brejk’ tek ako rezultat u gemovima bude 12:12, dok će u Njujorku biti na znati običan ‘taj-brejk’ do sedam osvojenih poena.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter