0
Domaći fudbal

APOKALIPTIČNE NAJAVE: UEFA razmatra – superklub leti iz Lige šampiona, da li je ugrožen i Zvezdin rival? (FOTO)

Objavljeno: 04.12.18 u 22:02

Ukoliko se obistine najave, uskoro bi mogla da usledi do sada najrigoroznija kazna za jednog od novoformiranih „superklubova“!

Nisu mnogo puta imali priliku da čujemo kako UEFA donosi neke odluke na štetu modernih fudbalskih „velikana“, ali se čini da, ako je verovati poslednjim najavama, u skorijoj budućnosti možemo da očekujemo da „mač pravde“ padne i na najbogatije.

Naime, kako prenose mediji širom sveta, istraga koju UEFA sprovodi povodom poslovanja i sponzorskih ugovora Mančester Sitija uskoro bi trebalo da bude okončana, a prema informacijama do kojih je stigao „Football leaks„, nezavisna istraga će, skoro izvesno, rezultovati predloženom kaznom u vidu jednogodišnje suspenzije.

Kako je navedeno u pisanju nemačkog Der Špigela, skoro 60 miliona funti, koje je navodno uplatila kompanija Etihad 2015. godine, zapravo je uplatila Abu Dabi Junajted Grupa (ADUG), vlasnička grupacija Mančester Sitija.

Kako se pod istragom zbog istih optužbi nalazi i rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, ekipa PSŽ-a, ne bi bilo iznenađenje da i Parižani budu izbačeni iz elitnog takmičenja.

Mada, ona stara narodna „Para vrti gde burgija neće“ ne važi samo u Srbiji, tako da ne bi bilo iznenađujuće ni ukoliko UEFA još jednom, „u interesu razvoja fudbala“, progleda kroz prste ovim klubovima.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter