0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

POJAČANE PREMIJE: Višestruka dobit od Lige nacija, Srbija će odlično zaraditi od UEFA

Objavljeno: 19.11.18 u 11:52

UEFA je pre mesec dana značajno uvećala premije za učesnike Lige nacija, a to će posebno ‘osetiti’ pobednici grupa i selekcije koje su napredovale u ovom takmičenju.

Osim što bi sutrašnjom pobedom nad Litvanijom Srbija znatno lakše mogla do plasmana na EURO 2020. godine, i naravno, plasmana u ‘B’ diviziju, Liga nacija donela bi i finansijsku dobit.

Fudbalski savez Srbije dobio je 1.125.000 evra samo za učešće u novoformiranom takmičenju, a isto toliko će zaraditi i ukoliko sutra ‘orlovi’ protiv Litvanije pobedom obezbede prvo mesto u grupi 4 ‘C’ divizije.

To bi donelo 2.250.000 evra zarade, koja bi značajno narasla ukoliko bi kroz plej-of obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo.

Do pre samo mesec dana je premija za prvu poziciju u grupi bila 750.000 evra, a zatim je Evropska kuća fudbala to povećala za 50 odsto zbog dobre zarade na EP 2016. godine.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter