0
Evropske lige

DŽONATAN DE GUZMAN: Direktor Napolija me je tukao, a klub proglasio mrtvim!

Objavljeno: 18.11.18 u 13:14

Teška ispovest aktuelnog saigrača Luke Jovića, Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića.

Holandski fudbaler Džonatan De Guzman dao je intervju u kom je detaljno opisao ‘pakao’ kroz koji je prošao dok je bio član Napolija.

Početkom 2015. godine sve je krenulo nizbrdo za njega. Osetio je bolove u stomaku i doktor Napolija Alfonso De Nikola mu je preporučio odmor uz ukidanje ugljenih hidrata u ishrani.

Međutim, stanje se nije poboljšavalo, a De Nikola je tadašnjem treneru Rafi Benitezu predočio da je De Guzman ipak spreman za teren, iako on to nije bio.

– Ja sam igrač koji trči po 10 kilometara u utakmici, ali ako istrčim samo šest, sa pola snage, onda me trener naravno neće hteti u timu. Napoli nije verovao da sam povređen, mogao sam da hodam i trčim ali ne da se okrećem i šutiram kako treba. Mislili su da sam izmišljao i da mi je sve u glavi. Toliko su mi često pričali to da sam počeo da sumnjam i u svoje signale koje mi telo šalje. Bilo je bolesno – kaže De Guzman u intervjuu za holandski De Voltkskrant.

Klub je zbog toga hteo da ga proda u Bornmaut ili Sanderlend, ali Holanđanin je želeo da ostane u Napulju. Tome se usprotivio direktor Đuntoli.

– Bio sam u svlačionici, pozvao me je kao ‘go*no’ da se gubim u dnevni boravak igrača. Rekao je da sam obećao da ću otići, iako ja to nisam uradio. Iznenada me je udario u lice. Poludeo sam, krenuli smo da se bijemo, obarali smo stolice. Onda je moj saigrač Kamilo Zuniga uleteo i razdvojio nas. Rekao mi je da skupim stvari i idem kući – priča De Guzman.

Pokušao je da dođe u kontakt sa Aurelijem De Laurentisom, ali je umesto njega dobio njegovog sina, Eduarda, koji je bio još oštriji.

– Njegov sin je došao i rekao mi ‘Ti ne ideš nigde, ostaješ ovde i mrtav si za nas’. Mislio sam da sam kompletno izgubljen. Igrači mi nisu pomogli. Da su probali, klub bi njih sankcionisao. Hteo sam da treniram individualno, ali gde bih otišao? Svi znaju igrače u Napulju – kaže Holanđanin.

Tek kada je dobio dozvolu De Nikole i otišao kod drugog lekara, saznao je da ima sportsku herniju i da je potrebna operacija, što je medicinski tim Napolija ponovo odbio.

– Deset minuta! Trebalo im je deset minuta da shvate da je to hernija i da mi treba operacija. Ali je De Nikola opet rekao ‘ne’, da ne veruje u hiruršku opciju i da navodno nije hteo da bude onaj koji će mi uništiti karijeru – žalio se De Guzman.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter