0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEVEROVATNA STATISITKA: Zvezdin nestvarni debi u LŠ kroz pogled na tabele ostalih grupa!

Objavljeno: 08.11.18 u 16:42

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Liverpul 2:0 na stadionu „Rajko Mitić“, pa će protiv Napolija i Pari Sen Žermena probati da se izbore za mesto među tri najbolje u takozvanoj „grupi smrti“. A da je crveno-belima tamo i mesto pokazuje sledeći podatak.

Kada je izvučena Zvezdina grupa, mnogi su crveno-belima predvideli skor od šest poraza. Započela je kampanja remijem sa Napolijem, potom su usledili ubedljivi porazi od PSŽ-a (6:1) i Liverpula (4:0), da bi potom „redsi“ pali na Marakani – 2:0.

Zvezda je tako u konkurenciji drugog najboljeg tima Italije, prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona i ekipe koja je najboljeg igrača sveta platila 222 miliona evra nakon četiri kola poslednja na tabeli, ali sa samo dva boda manje od Liverpula i Napolija, odnosno bodom od Pari Sen Žermena, pošto su remi sa Napolitancima i pobeda nad Englezima na konto crveno-belih dodali četiri boda.

FOTO: STARSPORT

A kakvo je stanje u ostalim grupama, kada su u pitanju četvrtoplasirane ekipe?

U grupi A Monako ima jedan bod, u grupi B PSV Ajndhoven takođe jedan, Lokomotiva iz Moskve u grupi D nema bodove, kao ni atinski AEK u grupi E, Viktorija Plzenj iz grupe G i Jang Bojs iz grupe H imaju po bod, dok je Zvezdi najbliži Šahtjor sa dva osvojena boda. 

Dakle, crveno-beli su posle četiri utakmice sakupili samo dva boda manje (4) u odnosu na sve ostale ekipe koje zauzimaju poslednje pozicije u svojim grupama (6)!

No, to nije sve.

Ukoliko pogledamo ekipe koje zauzimaju treće mesto na tabelama, stanje je sledeće:

Klub Briž 4, Totenhem 4, Galatasaraj 4, Benfika 4, Hofenhajm 3, CSKA 4, dok je jedina ekipa koja ima više bodova od Crvene zvezde tim Valensije – pet.

Nakon ovog podatka crveno-beli tek imaju razloga da žale zbog grupe u koju su zapali, jer bi, sudeći prema partijama koje su prikazali protiv objektivno neuporedivo skupljih i kvalitetnijih protivnika (bar na papiru), u bilo kojoj drugoj grupi u ovom momentu vodili ravnopravnu borbu za plasman u narednu rundu takmičenja. 

FOTO: STARSPORT

 

Još jedan pokazatelj da se Crvena zvezda vraća tamo gde joj je, po istoriji, trofejima i veličinu kluba, i mesto. I to na velika vrata. Onako kako nekadašnjem šampionu Evrope i dolikuje.

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter