0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

TRINKIJERI NASMEJAO SVE: Izgledalo je loše, ali je veoma ukusno! Ipak, neki igrači su više mislili na sebe…

Objavljeno: 06.11.18 u 23:08

Trener Partizana oduševljen je navijačima posle svog prvog meča u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’. Ali je i ukazao na nedostatke u igri svog tima.

– Izgledalo je loše, ali je veoma ukusno – tim rečima Andrea Trinkijeri je počeo konferenciju za medije u dvorani ‘Aleksandar Nikolić.

Međutim, ubrzo se osvrnuo na loše stvari u igri svog tima, koji je upisao drugu pobedu u Evrokupu, kao i drugi trijumf od dolaska Italijana na klupu crno-belih.

– Ceo dosadašnji tok sezone smo mogli da vidimo u ovih 40 minuta. Najpre dobar tim na početku, pa nezrelu decu, pa opet grupu sposobnu da stekne dvocifrenu razliku, pa decu na kraju. Napredak tima nikad nije linearan. Nikad ne ide jedan, dva, tri, četiri, pet ili šest, nego korak napred, pa dva u stranu. Moraćemo da napredujemo, jer za to imamo prostor. Naročito kad je reč o koncentraciji.

– Žulja me što smo uspeli publiku da uspavamo lošom koncentracijom. To je svetski rekord. Mogli smo da dobijemo 20 razlike, a mogli smo i da izgubimo. Idemo, kopamo dalje. Hajde da probamo da se krećemo napred. Mrzim sam sebe kad to kažem, ali ne može drugačije.

Navijači su na njega ostavili poseban utisak.

– Svi su me na promociji pitali zašto. Pogledaj, okreni se, imaš odgovor. Zato! Sentimentalan sam tip, dotiču me ovakve stvari. Sinoć sam dobio poruku ‘spremi se za Pionir’. Bilo je fantastično i nezaboravno. Želeo bih dosta ovakvih noći.

Nastavio je o problemima u timu, čak i tvrdoglavošću pojedinih igrača.

– Ne, nisam Hari Poter. Prvo sam probao da napravim filozofiju rada i igre. Uspeo sam, ali ne do kraja. Pitao sam ekipu da igramo sa navijačima i za navijače. Da „zapalimo“ publiku. Da ne mislimo puno. Kad mislimo, postajemo spori i predvidivi. Katastrofalni. Onda su momci zaboravili moje reći posle samo sedam primljenih poena u prvoj deonici. Nekad se lopta mora staviti ispod majice i čekati. Video sam u nekim situacijama da su igrači tvrdoglavi, želeli su da daju koš za sebe, ne za Paritzan.

U večerašnjim utakmicama, Partizanu nije išao u prilog trijumf Turk Telekoma nad Zenitom.

– Znam da je tako, ali me ne zanima, jer nemam pojma kako ćemo izgledati, pošto u subotu imamo Cibonu. Za ovu ekipu je svetski rekord da veže tri pobede – zaključio je Trinkijeri.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter