0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RIKARDO GOMEŠ: Provukla nam se jeza da će se ponoviti isti scenario…

Objavljeno: 05.11.18 u 13:10

U utakmici 15. kola Superlige Srbije Partizan je savladao Vojvodinu na svom terenu i posle mesec dana doneo tri boda u Humsku rezultatom 2:0 (1:0).

Strelci golova za trijumf crno-belih bili su Rikardo Gomeš u 29. i Gabrijel Enake 89. minutu. Strelac prvog gola za Partizanov sajt je izneo nekoliko razloga zbog kojih je jučerašnja utakmica protiv Vojvodine bila baš teška.

− Prvo, imali smo strašan pritisak i odgovornost pred publikom i navijačima da posle nekoliko remija donesemo ponovo tri boda kući. Sa druge strane, kako je utakmica tekla, a šanse nisu ulazile u gol, negde ti se provuče jeza kroz kožu da se ne ponovi isti scenario. Bili smo bolji kao i mnogo puta do sada i kada se dese stvari kao u proteklim utakmicama da svoje šanse ne iskoristiš, onda se to, naravno, okrene protiv tebe. Mislim da nas je napokon i Bog pogledao, jer vidi koliko se trudimo i zalažemo i ovim drugim golom smo skinuli teret sa sebe i sad znamo da možemo. Znali smo mi i ranije, ali kao da smo u začaranom krugu iz kojeg nikako da izađemo. Mi nismo izgubili utakmice, ali kod nas se računaju samo tri boda.

Posle penala nad Jankovićem pripalo ti je da šutiraš penal. Golman Rockov je odbranio, ali…

− Na pravom mestu u pravo vreme. Vojvodina ima odličnog golmana i pored ogromne koncentracije se desilo da odbrani, ali i na moju sreću ispusti loptu, tako da sam bio spreman i hvala Bogu postigao gol. Za mene kao napadača važno, a sa druge strane ako ekipa ne pobedi ostane samo zapisano.

Prednost za večitim rivalom nije mala (-13 bodova)?

− Nije, ali mi verujemo u nas. Pogledajte velike klubove po Evropi, gube po četiri pet utakmica. Čar fudbala i jeste da traje borba velikih u kojima se desi remi, pobede, pa nekad i poraz. Mi smo nesrećno rasuli bodove, to ne sme da se dešava, ali se nadam da je ovo kraj tome. Dugo je prvenstvo, idu i derbiji, verujem da će i drugi imati slabe dane, prosto realno bi bilo.

U subotu se ponovo u Humskoj utakmica sa Radnikom iz Surdulice.

− Nema tu priče, za nas postoje samo tri boda. Danas se odmaramo, bićemo sa porodicama da akumuliramo i tu energiju i idemo dalje – zaključio je Rikardo Gomeš.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter