3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan iz sumnjivog penala načeo, a na krilima Enakea dokusurio Vojvodinu

Objavljeno: 04.11.18 u 21:06

Fudbaleri Paritzana savladali su Vojvodinu rezultatom 2:0 u poslednjem meču 15. kola Superlige Srbije.

Domaći tim je protiv Vojvodine nastupio bez Pantića i Šćekića.

Prvu priliku Paritzan je imao u trećem minutu, kada je Rikardo uspeo da jednu loptu doturi do Đerleku, mladi vezsita crno-belih je bio sam. ali je iz izuzetno dobre pozicije očajno šutirao, pa je rezultat ostao 0:0.

U 12. minutu probao je Portugalac glavom nakon centaršuta Uroševića, ali preslabo za Rockova, koji je lako ukrotio šut. Dva minuta kasnije Zakarić i Janković su kombinovali, probao je reprezentativac Crne Gore, ali je njegov šut bio izblokiran.

U 16. minutu sevnula je kontra crno-belih, sjajno je Janković uspeo da prođe pored Antića gurnuvši loptu i protrčavši pored beka Vojvodine sa druge strane, ali je ipak fudbaler gostiju uspeo da se vrati i zaustavi prodor Partizanovog Crnogorca. Kada je akcija okončana sudija Grujić je pokazao žuti karton Nemanji Milojeviću koji je povukao Sašu Zdjelara za dres i tako ga sprečio da se priključi Jankoviću u napadu.

Tri minuta docnije cemtaršut Jankovića Valijente nije uspeo da prosledi u gol, da bi u nastavku posle kontre Vojvodina preko Ezea došla pred gol Stojkovića, uspeo je Eze i da šutira, ali su defanzivci domaćeg sastava uspeli da ga izblokiraju.

Praktično već u sledećem napadu Rikardo je lepo probao, ali je Rockov još jednom bez problema uhvatio njegov pokušaj. 

Vojvodina je pripretila u 23. minutu u dva navrata. Prvo je Eze izdržao duel sa Miletićem, ali ne i sa Markovićem, te su se grači Partizana uspešno odbranili, da bi u istom minutu posle dobre ideje Milojevića i sjajnog pasa sa Đuričina udarac sa distance završio visoko preko gola koji čuva Vladimir Stojković.

Na isteku prvog dela prvog poluvremena Đerlek je sa oko 15 metara uspeo da se izbori za prostor za udarac, no njegov pokušaj je završio visoko preko prečke. 

Partizan je poveo u 30. minutu preko Rikarda. Prvo je domaći tim izveo  uigranu akciju posle slobodnog udarca, lopta je od Đerleka preko Nikolića stigla do Jankovića, koji je pao posle duela sa Milojevićem. Arbitar Grujić nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku, mada je utisak da kontakta nije bilo.

FOTO: STARSPORT

Gomeš je preuzeo odgovornost, Rockov je uspeo da odbrani, ali je Portugalac uspeo da dođe do lopte pre drugih i zatrese mrežu gostiju.

FOTO: STARSPORT

Deset minuta kasnije u kaznenom prostoru Partuzana posle duela sa Markovićem, ali je Grujić ovog puta ostao nem, iako je bilo kontakta.

Imali su gosti još dve prilike, ali su i udarac Ezea i pokušaj Đurića sa tridesetak metara završili preko prečke.

Drugi deo igre Partizan je otvorio prilikom u 51. minutu, kada je Janković centrirao, a Zakarić po svemu sudeći nije očekivao loptu, pošto ga je ona pogodila u rame i završila u rukama Emila Rockova.

U 54. minutu Nikolić je mogao da kazni grešku Aranđela Stojkovića, ali je Rockov ponovo ukrotio šut.

Usledilo je zatišje od 13 minuta, kada je Arsić šutirao iz slobodnog udarca sa oko tridesetak metara, Stojković je praktično bio savladan ali je šut zaustavila prečka.

Najbolju šansu Vojvodina je imala u 69. minutu preko Saničanina, ali je on iz neposredne blizine loptu poslao preko prečke.

FOTO: STARSPORT

Još jednom je zapretio Rikardo, ali je ostao na tom jednom golu, pošto ga je u 88. minutu zamenio Gabrijel Enake. Nepun minut po ulasku na teren, Zdjelar je uposlio Zakarića, on centrirao, a rumunski internacionalac potvrdio pobedu crno-belih.

 

 

Minut kasnije Đurić je mogao da smanji, ali je njegov šut u situaciji kada je bio sam ispred Stojkovića završio pored gola, da bi iz kornera koji je usledio crno-beli lako odbili atak tima iz Novog Sada

FOTO: STARSPORT

Na kraju, Partizan stiže do pobede koja ga ostavlja u trci za šampionsku titulu, mada Crvena zvezda ima velikih 13 bodova viška, dok je Radnički iz Niša na drugom mestu sa četiri boda više u odnosu na crno-bele.

Superliga Srbije, 15. kolo

Subota:

Proleter (NS) – Crvena zvezda 0:2
(Andrejević 9. a.g., El Fardu Ben 56)

OFK Bačka – Radnički (Niš) 0:2
(Haskić 36, Stanisavljević 38)

Radnik – Dinamo (Vr) 2:0
(Zlatanović 6, 45pen)

Mladost – Čukarički 3:4
(Jovanović 40, Tumbasević 54, Odita 62 – Mudrinski 9, 75, Ovusu 21, Stojanović 81)

Nedelja:

Zemun – Napredak 0:2 (0:0)
(Vulić 75, Boranijašević 85)

Mačva – Voždovac 2:0 (1:0)
(Lazarević 45+4 penal, Gavrić 90+7)

Rad – Spartak 1:1 (0:0)
(Mladenović 83 – Denković 70 penal)

Partizan – Vojvodina 2.0 (1:0)
(Gomeš 30, Enake 88)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
3 Komentara
  1. Da li zvezdi komentarisete svaki penal ili su samo partizanovi penali sumnjivi ,pisite malo objektivnije a ne navijacki.

    0
    0
    Odgovori
  2. KAKAV SUMNJIV PENAL!!
    MA PENAL CIST KAO SUZA.
    ZNACI KAD JE PARTIZAN U
    PITANJU ODMA SUMNJA.
    CISTA HAJKA. DOKLE VISE!!??

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter