1
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Spartak v Partizan Kula, 21.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ZORAN MIRKOVIĆ: Napredak je izuzetna ekipa, Kosanović veliki stručnjak – tabelu gledam samo kada moram…

Objavljeno: 26.10.18 u 18:29

U subotu će se od 16 časova u Humskoj igrati jedan od zanimljivijih duela ovog kola, između Partizana i Napretka.

Povodom toga, danas je na konferenciji za medije govorio Zoran Mirković koji je poručio da je ovo jedan respektabilan rival iz domaćeg prvenstva, kao i da nije zadovoljan pozicijom koju crno-beli zauzimaju trenutno na tabeli, kada je rekao – ‘tabelu gledam samo kada moram’.

– Cenim trenera Milorada Kosanovića, Napredak je izuzetna ekipa, ima sjajne pojedince. Imaćemo težak zadatak. Oni često menjaju ritam utakmice, biće faza u kojima će biti ofanzivni i defanzivni i gde će nas čekati u niskoj zoni, rekao je na početku konferencije Mirković.

Usledila je priča o tome da li će Partizan igrati ofanzivno, na šta je Mirković konstatovao da je Partizan uvek ofanzivan, ali je realizacija problem.

– Kada pogledate utakmicu protiv Zemuna, imali smo četiri-pet stopostotnih prilika, dali smo dva gola. Protiv Spartaka smo u drugom poluvremenu imali pet-šest izglednih situacija, ali nismo dali gol. Nemamo nekih opcija u ljudstvu. Mislim da razlog za to nije nedovoljna fizička sprema, razlog može biti i loš teren ili uslovi…

Bata Mirković je najavio skoriji povratak na teren Zorana Tošića.

– Sada je bolje stanje u ekipi. Igrači su bili svesni važnosti utakmice protiv Zemuna, ulog je bio ostanak u borbi za trofej i sigurno je da se kod igrača pojavio dodatni pritisak. Zoran Tošić trenira sa ekipom, ponekad oseti bol u kolenu ali su to normalne stvari nakon operacije.

Usledilo je pitanje o tome da li bi šef struke crno-belih voleo da u ovom kolu ima lakšeg rivala.

– Biće teško, ali to nam je po redu. Dobro su organizovani, kompaktni, igraju u oba pravca. Vukanović je njihov najbolji igrač, Alivodić, tu su oba Petrovića, koji su bili u Partizanu… To je stvarno dobra ekipa“.

Sem Danila Pantića i Aleksandra Šćekića, svi igrači konkurišu za mesto u timu.

– Gledamo svoju igru, ali se i adaptiramo prema protivniku. Imamo zamene, svaki igrač će znati svoja zaduženja.

0
0
1 Komentara
  1. KOSANOVIC STRUCNJAK.
    MOZDA. A TI. TI ZALUTAO
    U TRENJRSKE VODE. BATO
    KAO COVEK SI SUPER ALI
    KAO TRENER ????????!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter