0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Uspešna Zvezdina ‘generalka’ za Enfild, nastavljen odličan niz u domaćem prvenstvu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.18 u 21:01

Rezultatom 3:1 je Crvena zvezda na svom stadionu porazila Rad u 12. kolu Superlige.

Dva gola je postigao Ričmond Boaći, jedan Marko Gobeljić, a utešni za goste Nenad Marinković.

Zvezda je već u 10. minutu nakon centaršuta Filipa Stojkovića mogla do vođstva. Boaći nije želeo da oproba udarac, pokušao je da uposli Gobeljića koji je bio u izglednoj poziciji ali je u zadnji čas Šipčić otklonio opasnost.

Veliki peh za Vladana Milojevića desio se u 35. minutu kada je nakon nezgodnog pada i očigledne dezorijentisanosti Filip Stojković morao van igre. Rašid Sumaila je ušao umesto njega, a na poziciju beka prešao Miloš Degenek.

FOTO: STARSPORT

Nedugo zatim, Zvezda dolazi do vođstva. Lorenco Ebisilio je odlično centrirao, Ričmond Boaći pravovremeno skočio i matirao golmana gostiju.

U nadoknadi prvog dela igre Crvena zvezda dolazi do još jednog pogotka. Strelac je bio Marko Gobeljić. Odlično je na drugoj strani sačekao centaršut Miloša Degeneka Gobeljić i duplirao vođstvo svoje ekipe pred pauzu.

Na samom startu drugog poluvremena se opet zatresla mreža Građevinara nakon udarca Boaćija, ali je ovoga puta napadač bio u ofsajdu pa je pogodak poništen. Ali desetak minuta kasnije, Boaći se upisuje u listu strelaca po drugi put. Kao i u slučaju kod poništenog gola, proigrao ga je Slavoljub Srnić koji ga je ‘bacio u vatru’, a fudbaler iz Gane se odlično snašao i nakon trka pogodio mrežu.

U finišu usledio je period igre poptuno u znaku gostiju. U 73. minutu je Stefan Mihajlović sjajno pronašao Milana Perendiju, bila je to odlična pozicija za ovog iskusnog fudbalera koji ipak nije bio precizan. Međutim, posle pet minuta gosti dolaze do utešnog gola. Opet velike zasluge idu Mihajloviću koji je proigrao Nenada Marinkovića, a on se odlično snašao u kaznenom prostoru rivala za konačnih 3:1.

CRVENA ZVEZDA – RAD 3:1 (2:0)
/Boaći 39, 57, Gobeljić 45 – Marinković 78/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Momčilo Marković

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković (od 36. Sumaila), Degenek, Babić, Gobeljić – Krstičić, Jovičić (od 74. Čaušić) – Srnić (od 62. Kafu), Ebisilio, Simić – Boaći

Rad (4-2-3-1): Marković – Vico, Perendija, Šipčić, Tričković – Bainović (od 69. Kusić), Petrović – Živković (od 64. minut Trifunović), Marinković, Mladenović – Mihajlović.

SLS, 12. KOLO:

Petak:

Čukarički – Vojvodina 1:0 (0:0)
(Mudrinski 90+1)

Subota:

Voždovac – Mladost Lučani 1:1 (0:0)
(Luković 80 – Obiora 58)

Crvena zvezda – Rad 3:1 (2:0)
(Boaći 39, 57, Gobeljić 45+1 – Marinković 78)

Napredak – Radnik 1:1 (1:0)
(Ndiaje 26 – Pantelić 64)

Proleter – Mačva 1:0 (0:0)
(Čović 63)

Radnički Niš – Zemun 2:0 (2:0)
(Babić 28, 42)

Nedelja:

13.00 Spartak – Partizan
16.00 Dinamo Vranje – Bačka

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter