0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

JESTE LI OVO OČEKIVALI: Đordi Bartomeu proglasio najgoru dvoranu u Evroligi

Objavljeno: 12.10.18 u 13:36

Prvi čovek elitnog klupskog takmičenja na ‘starom kontinentu’ izneo je svoje mišljenje vezano za sportske dvorane u kojima se igra ovo takmičenje.

Malo ko je mogao očekivati da će prvi čovek i izvršni direktor Evrolige reći da je upravo dvorana u kojoj Barselona igra po njegovom mišljenju najgora.

– ‘Blaugrana’ ima ogromne limite. To je najstarija dvorana u Evroligi, malog kapaciteta i sa malim uslužnim kapacitetima, što je i logično, s obzirom na to da je sagrađena pre više od 40 godina. Barselona je uložila novac da je adaptira i unapredi, ali to je i dalje objekat velike starosti, što sa sobom nosi brojne probleme, rekao je Bartomeu za radio ‘Katalonija’.

Evroliga je uvela pravilo da klubovi koji su nosioci ‘A’ licence moraju da imaju dvoranu koja prima najmanje 10 hiljada ljudi, pa se ipak iz nekog razloga toleriše Kataloncima, jer njihova hala prima oko 2.500 manje od onoga što je standard.

– Evroliga ne želi nikoga da tera. Samim klubovima je najviše u interesu da igraju u modernijim arenama. Žalgiris je skroman klub, ali ima dvoranu od 15.000 mesta, zahvaljujući kojoj ostvaruje veće prihode nego mnogo bogatiji konkurenti. Želim da Barselona radi isto tako, da sopstvenom zaradom stvori uslove da bude konkurentna u sportskom smislu, a ne da joj uvek treba podrška fudbalskog kluba, rekao je Bartomeu.

Do 2020. godine Barselona bi trebalo da se preseli u ‘Novu Blaugranu’, koja bi bila blizu fudbalskog stadiona ‘Nou Kamp’ i koja bi primala oko 12 hiljada ljudi.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter