0
Evropske lige

FOTO: Twitter, footballitalia

SERIJA A: Preokret u Torinu, Napoli poveo – Juventus pobedio na krilima Mandžukića (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.18 u 20:05

Hrvatski reprezentativac je doneo preokret Staroj dami u derbiju 7. kola Serije A.

Juventus je rezultatom 3:1 na Alijanc stadionu u Torinu savladao Napoli.

Treću utakmicu uzastopce, a nakon gostovanja u Beogradu protiv Crvene zvezde u okviru Lige šampiona, Napolitanci uspevaju da dođu do ranog vođstva. U prethodne dve utakmice strelac je bio Lorenco Insinje, a danas je prednost Napoliju doneo Dris Mertens.

Velike zasluge idu i lošoj reakciji odbrane Juventusa, nastala je velika rupa u defanzivnoj liniji domaćeg tima koju su gosti znalački iskorisrili. Iskombinovali su nekoliko dodavanja, ubačena je lopta na peterac do Hosea Kaljehona koji nije želeo da bude sebičan, već je uposlio Mertensa kojem je ostao lakši deo.

Petnaestak minuta kasnije, isplatila se inicijativa Juventusa koji je tada stigao do izjednačenja. Nakon nekoliko driblinga je Kristijano Ronaldo uputio centaršut na peterac gde je bio potpuno neometan Mario Mandžukić. Hrvatski internacionalac je skočio i poslao loptu iza Ospine koji na tako maloj razdaljini nije mogao da uradi ništa.

Odlično je Juventus ušao u drugo poluvreme. Iz prvog konkretnijeg napada posle odličnog driblinga Ronaldo pogađa stativu, a lopta se odbila pravo pred Marija Mandžukića koji na prazan gol donosi preokret Juventusu.

Nakon nekoliko grubih startova i žutog kartona koji je Rui već imao, fudbaler Napolija je nagazio Paula Dibalu, te ga je Banti isključio iz utakmice.

Konačnih 3:1 postavio je Leondro Bonući, a drugu asistenciju danas upisao je Ronaldo. Opet je Portugalcu malo falilo da postigne gol. Izveden je bio korner iz levog ugla, Kristijano Ronaldo je bio na pravom mestu i lepo udario glavom loptu, međutim na putu ka golu našao se Bonući koji je ipak želeo da potvrdi taj udarac Ronalda i tako se upiše među strelce.

ITALIJA 1 – 7. KOLO

Subota
Roma – Lacio 3:1 (1:0)
/Pelegrini 45, Kolarov 71, Facio 86 – Imobila 67/

Juventus – Napoli 3:1 (1:1)
/Mandžukić 26, 49, Bonući 76 – Mertens 10/

20.30 Inter – Kaljari (9,00)

Nedelja
12.30 Bolonja – Udineze
15.00 Frozinone – Đenova
15.00 Kjevo – Torino
15.00 Fjorentina – Atalanta
18.00 Parma – Empoli
20.30 Sasuolo – Milan
20.30 Sampdorija – SPAL

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter