4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KRSTAJIĆ OBJAVIO SPISAK: Debitant iz redova Crvene zvezde i povratak veziste

Objavljeno: 28.09.18 u 12:25

Selektor reprezentacije Srbije objavio je danas u Staroj Pazovi spisak igrača za oktobarske duele Lige nacija.

Kao i u septembru Srbija će u ovom terminu odigrati dva meča i to oba na gostujućim terenima, prvi u Crnoj Gori, a drugi u Rumuniji.

Na spisku selektora Krstajića nema većih promena, a dva nova imena su Mijat Gaćinović i debitant Branko Jovičić.

– Spisak je isti kao i prošli put, uz dodatak igrača Crvene zvezde Branka Jovičića. Pratili smo ga duže vreme i mislimo da ima kvalitet za reprezentaciju, a pričao sam i sa kolegom Milojevićem i saglasni smo da ima kvalitet da bude na spisku, počeo je Krstajić obraćanje medijima.

Posle dužeg vremena jedan srpski selektor ima ‘slatke muke’ oko izbora napadača.

– I Prijović i Mitrović su igrači za reprezeulntaciju, ali sistem u kojem igramo nije za dva špica. Ipak u naredne dve utakmice je moguće da se pojave obojica na spisku.

FOTO: STARSPORT

Osvrnuo se potom Krstajić i na ponovni poziv Mijatu Gaćinoviću koji je poslednji bio ‘precrtan’ pred Mondijal u Rusiji.

– Ja sam pre par dana rekao u jednom intervjuu da mogu da pređem preko nekih stvari i što se tiče Gaćinovića, ovim samo pokazujem da ne zameram igračima zbog ranijih stvari, kao i da njegova izjava u nemačkim medijima nije dobro preneta u srpskim, a onda se nadovezao pričom u Milivojeviću:

– Odmah bih prešao Milivojevića, da ne biste to pitali. Što se tiče tih stvari, gledam samo u budućnost, ne u prošlost, on je odličn igrač, fajter i trebalo bi da se okrenemo reprezentaciji, a ne drugim pricama. Svi želimo da se okrenemo samo Crnoj Gori i Rumuniji, želimo prvo mesto i ići ćemo na pobedu. Sigurno da nas očekuje paklena atmosfera, ali Srbija je ta koja će ići u Crnu Goru da pobedi, jasan je Krstajič.

Selekor jasno vidi koji su to rivali Srbiji na putu do prvog mesta u grupi.

– Svaka naredna utakkica je ključna. Iskristalisale su se tri ekipe koje će se boriti za prvo mesto, Crna Gora, Rumunija i mi. Zato će naredne dve gostujuće utakmice kod njih biti veoma važne.

Po njegovom mišljenju još je rano za Jovića i Grujića.

– I Luka Jović i Marko Grujić će biti sa mladom reprezentacijom, u dogovoru sa Đorovićem smo zaključili da je tako bolje, kaže Krstajić.

Upitan je selektor da prokomentariše izjave kapitena Kolarova i Dušana Tadića da timu fale igrači poput Matije Nastasića i Luke Milivojevića, na šta je on imao spreman odgovor.

– Ne bih da se vraćam na to i da spinujemo. To sam rekao i ja, jasan je Krstajić.

FOTO: STARSPORT

Selektor smatra da igrači nisu svesni značaja takmičenja i poručuje da će on eventualno snositi odgovornost.

– Naravno da igrači ne shvataju da je Liga nacija lakša šansa da se ode na Evropsko prvenstvo. Koristimo ove utakmice da proverimo mlade igrače, što bih ja proveravao Luku Milivojevića, kada znam kakav je igrač. Želim da vidim kakav je Maksimović, Saša Lukić, ili neko ko se pojavi novi. Zato je veliko opterećenje i pritisak na meni. A vi svi i javnost od mene očekujete najviši rezultat, a mi to pokušavamo sa mladim igračima. Zato ako nešto ne bude u redu, za sve ću kriv biti ja.

Za sam kraj novinare je zanimalo da li će otići na ručak sa Zoranom Mirkovićem, što je Krstajiću izmamilo osmeh na licu.

– Ma, ja sam sa Batom prijatelj dugi niz godina. Ako se budemo našli nećemo pričati o utakmici, kao što nisam ni sa Tumbakovićem sa kojim sam proveo četiri sjajna dana u Londonu na seminaru FIFA, ali ni tada nismo pričali o sledećoj utakmici, zaključio je Krstajić, a evo i kompletnog spiska:

FOTO: HOT SPORT

(IZ SC FSS u Staroj Pazovi: Stefan Smuđa)

0
0
4 Komentara
  1. E moj Krstajicu.. sve najgore ti zelim kao treneru.. aj ubaci jos nekog zvezdasa, nek zarade, a Miletic najbolji defanzivac neka gleda tv. Prodao si se za podrsku. Samo slepac to ne moze da vidi.. Sram te bilo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter