0
Košarka

FOTO: HOTSPORT

NEMANJA BJELICA: Imao sam ‘problem’ sa Bogdanom, drago mi je da smo ponovo zajedno

Objavljeno: 25.09.18 u 20:46

Srpski košarkaš će naredne sezone zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem nositi dres Sakramento Kingsa.

On očekuje da će u novom timu imati mnogo veću ulogu nego u Minesoti.

Bjelica je bio u dilemi da li napustiti NBA, ali je na kraju pronašao angažman u Kaliforniji.

– Sjajan grad, sjajno vreme, sjajna organizacija. Jedva čekam da počne sezona. Vlade mi je pomogao da promenim mišljenje. Tražio sam višegodišnji ugovor. On me ubedio, uz Peđu, da je ovo najbolje za moju karijeru i porodicu. I drago mi je što sam ovde, kazao je Nemanja.

Posle skoro 15 godina Sakramento će u timu imati dva Srbina, a mediji u toj zemlji odmah su se pristeili čuvenog tandema Stojkaović-Divac koji su činili najuspešniju gerenaciju ovog tima.

– Svi smo iz u našoj zemlji gledali,posebno kada su igrali finale Zapada sa Lejkersima. Ostvario mi se san, opet sam sa Bogdanom s kojim sam igrao u Turskoj. Tu su i Vlade i Peđa. Srećan sam zbog ovoga, rekao je on.

Bjelica će u novom timu nositi broj 88, jer je ‘njegova’ osmica u vlasništvu Bogdana Bogdanovića.

– Imali smo ‘problem’ jer sam uvek nosio broj osam, ali moramo da pišemo zahtev da bismo dobili broj koji želimo, a kasnili smo pa sam izabrao 88. Kao u prvoj sezoni u Minesoti. Ali ću ga uzeti sledeće godine. Biću brži, u šali je kazao nekadašnji igrač Crvene zvezde.

Bjelica se u najjačoj ligi sveta dokazao kao dobar šuter za tri, ali obećava de će u dresu novog tima pokazati više.

– Znam da svi misle da sam ‘streč’ četvorka i da pre svega znam da šutiram. Ali sam ja košarkaš. Znam da šutiram, ali i da radim druge stvari. Ne mogu da kažem da nisam dobio dovoljno šanse u Minesoti, prihvatio sam svoju ulogu tamo. Nadam se da ću ovde imati drugačiju ulogu i pokazati da sam više od trojkaša. Volim da šutiram, ali i da spustim loptu, šta god je potrebno da pobedimo. To je najvažnija stvar, posebno sa ovaj tim i grad, čuo sam da su navijači među najboljima u ligi. Da im je košarka sve, zaključio je on.

Početak nove sezone NBA lige zakazan je za 16. oktobar.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter