6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan poveo preko Rikarda, Zvezda izjednačila golom za ‘sokolovo oko’ i zadovoljnija napustila Humsku

Objavljeno: 23.09.18 u 20:55

U 158. večitom derbiju nije bilo pobednika, Partizan – Crvena zvezda 1:1 (1:0), a čini se da zadovoljnija mora biti četa Vladana Milojevića.

Partizan je bio bolji tim, imao ozbiljnije i konkretnije šanse, ali je srećniji na kraju zadovoljniji napustio stadion. Crvena zvezda je izjednačila golom Boaćija, a polemike oko tog gola večeras će sigurno biti. Ali, idemo redom.

Bilo je to najbolje poluvreme Partizana od kada je na klupi Zoran Bata Mirković. Već u 25. sekundi crno-beli su mogli do prednosti, centrirao je sa leve strane Pantić, Borjan je ispustio loptu, alu u padu uspeo da je gurne, a ispred Jankovića Babić je izbio daleko od gola. Nedugo zatim u 7. minutu Janković je izašao jedan na jedan sa Borjanom, ali je loše šutirao pored gola. Partizan je nastavio sa boljom igrom u nastavku, već u 17. minutu Rikardo je sjajno ubacio loptu u prostor, Pantić je iskosa šutirao pored gola. Tri minuta kasnije videli smo novi pokušaj domaćina, Nemanja R. Miletić je bio jači od Marina u duelu, šutirao sa 20 metara, ali prelako za Borjana. Crvena zvezda je prvi put zapretila u 26. minutu, Rodić je izveo slobodan udarac, pogodio je živi zid, lopta mu se vratila, on pokušao sa nekih 16 metara, ali slabo za sigurnog Stojkovića. Partizan je bolju igru krunisao u 32. minutu, Boaći je očajno vratio loptu do centra igrališta, ona je stigla do Rikarda, ovaj se stuštio ka golu Zvezde i posle slaloma sa nekih 16 metara šutirao i pogodio za 1:0. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Uspavanku u prvih sedam minuta igre u drugom poluvremenu prekinuo je Pantić, dobio je loptu na nekih 22 ili 23 metra od gola, namestio se, ‘poslao bombu’, ali je ona završila na prečki, Crvena zvezda je imala dosta sreće u tim trenucima. Do sledeće šanse čekalo se 15 minuta, a opet je opasan bio Partizan. Posle kornera Pantića, lopta se posle flipera odbila do Rikarda koji je bio sam u pet metara, promašio je ceo ‘fudbal’, a Borjan je loptu ukrotio pred samom gol linijom. Crvena zvezda je iz ničega stigla do izjednačenja, bio je to 72. minut, korner za crveno-bele, Ben je kratko loptu dodao do Marina, ovaj je centrirao, Boaći visoko skočio šutirao glavom, loptu sa linije ili iza nje odbranio Stojković i ona je otišla u korner, što je glavni sudija Grujić i pokazao. Ipak, posle intervencije sudije iza gola Đokića, Grujić je promenio odluku i pokazao na centar – 1:1. Posle toga usledio je perio ‘mrtve igre’, ritam je opao, šansi nije bilo i možemo slobodno reći da je na kraju Crvena zvezda izvukla jedan bod u Humskoj protiv odličnog Partizana.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 1:1
/Rikardo 33 – Boaći 73/

Beograd.
Stadion: FK Partizan.
Sudija: Danilo Grujić.

Partizan: Stojković – N.R. Miletić (od 88. Urošević), Marković, Valijente, N.G. Miletić – Zdjelar, Šćekić – Janković (od 82. Kosović), Pantić, Zakarić – Rikardo (od 78. Nikolić).
Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Degenek, Babić, Rodić (od 86. Gobeljić) – Čaušić (od 46. Jovančić), Krstičić – Kafu (od 61. Simić), Ben, Marin – Boaći.

0
0
6 Komentara
  1. Istorija kradje

    Džajina izjava

    Pita Tito Džaju na prijemu a posle 1966 e, jeli Dragane kako to vi uvek sredina tabela a na proleće prvaci i titula, nasmejao se u brk agent i otišao.

    Tadić novine Predsednik morao na mitra da izjavi….

    Zvezda mora da bude prvak jednom ne može stalno Partizan

    Jeremić razgovor sa igračima cz na youtube

    Vaše je samo da date gol mi smo sve organizovali

    Kancelar terza kokeza nema dokaza

    70 god otimanja i uništavanja sporta

    Jezivo

    0
    0
    Odgovori
  2. Uros iz Smedereva o cemu ti pises ??? Zvezda u domacem prvestvu iogra protiov ekipa koje se sklanjaju i Partizan ih je nadigrao u svim elementima igre jer su bili puni sebe

    0
    0
    Odgovori
  3. E zvezdo zvezdo, nijedno tvoje pojacanje ne vredi koliko partizanov jedan Ricardo Gomes, prodajte ih sve djuture u neku kinesku 4 ligu, ni marin, ni ben, ni boaci, ma nista shvatate li, probudite se vise, da vi ste samo klub kome se POMAZE, ako jelenovo oko prizna da je bio gol, preimenujte ga u kornjacino oko, pozdravcic, tesite se sudjijskom pomoci jer vi jedino tako i disete i opstajete,pozzzz

    0
    0
    Odgovori
  4. ZASTO bre ne kazete mora da damo partizanu bodove i da necete da igrate?! Svaka cast partizanu na igri. Ali zvezda da NECE da igra sa tim ne mogu da se pomirim!!! Ovo je velika LAZ!!! Jesi bolji? igraj pobedi! Sad cemo da se vadimo da smo umorni. A ima 30 igraca koji su mogli da igraju! POSLE SE PITAJTE ZASTO NEMA PUBLIKE (NAVIJACA) NA UTAKMICAMA DOMACEG PRVENSTVA?!

    0
    0
    Odgovori
  5. Ako ima pametnih ljudi u FSS srbiji ponistice gol zvezda, neka od sada pocne tako, ponistavanje golova, hajde pokazite da imate iole postovanja i obraza i ponistite zvezdi gol,pozzzzzz

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter