0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Liverpul i PSŽ priredili sjajan meč, Atletiko preokrenuo u Monaku (VIDEO)

Objavljeno: 18.09.18 u 23:16

Vratila nam se Liga šampiona, sa njom i uzbuđenja, a najviše ih je bilo u Liverpulu, baš u okviru grupe u kojoj igra Crvena zvezda.

Meč između Liverpula i Pari Sen Žermena najviše je zanimao i navijače Crvene zvezde, a možda bi bolji pogled na tabelu bio da su svi timovi završili prvo kolo sa po jednim bodom. Ali da tako ne bude pobrinuo se Roberto Firmino, koji je u 93. minutu doneo pobedu Liverpulu.

Međutim, do tog momenta, ‘crveni’ su ispustili veliku prednost koju su doneli Danijel Staridž i Džejms Milner u prvom poluvremenu.

Do kraja prvih 45 minuta, Toma Menijer je smanjio na 2:1, a u drugom delu Pari Sen Žermen uspeo je da se potpuno vrati u meč preko Kilijana Mbape sedam minuta pre kraja meča.

Ipak, ni tu nije bio kraj jer je Roberto Firmino u drugom minutu nadoknade razgalio ‘Enfild’ golom za velika tri boda protiv prvog favorita u grupi C, ali i jednog od pretendenata za titulu prvaka Evrope.

Odličan meč odigrali su Monako i Atletiko Madrid, a posebno se ‘zakuvalo’ nakon što su ‘kneževi’ 18. minutu poveli preko Grandsira.

Odgovor ‘jorgandžija’ stigao je već posle 13 minuta izjednačujućim golom Dijega Košte, ali i preokretom koji je kompletirao Himenez u prvom minutu nadoknade.

Nakon takvog poluvremena očekivalo se još uzbuđenja u nastavku, ali se mreže više nisu tresle. Simeoneovi momci su uspeli da još jednom uspešno ‘zatvore utakmicu’ i osvoje tri boda na startu nove sezone u Ligi šampiona.

Ubedljivu pobedu ostvario je Galatasaraj nad Lokomotivom iz Moskve rezultatom 3:0, a pobedila je i Borusija Dortmund golom Kristijana Pulišića u 85. minutu.

Remi su na startu takmičenja ostvarili Šalke i Porto, jer su u Gelzenkirhenu postigli po gol i završili meč sa 1:1, iako je Porto imao čak dva penala, a realizovao samo jedan.

Liga šampiona, prvo kolo:

utorak

Grupa B

Barselona – PSV 4:0 (1:0)
(Mesi 32, 77, 87, Dembele 75)

Inter – Totenhem 1:1 (0:0)
(Ikardi 86, Vecino 90+2 – Eriksen 53)

Grupa A

Monako – Atletiko Madrid 1:2 (1:2)
(Grandsir 18 – Košta 31, Himenez 45+1)

Klub Briž – Borusija Dortmund 0:1 (0:0)
(Pulišić 85)

Grupa C

Liverpul – PSŽ 3:2 (2:1)
(Staridž 30, Milner, 36 p, Firmino 90+2 – Menije 40, Mbape 83)

Crvena zvezda – Napoli 0:0

Grupa D

Šalke – Porto 1:1 (0:0)
(Embolo 64 – Otavio p. 75)

Galatasaraj – Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
(Rodrigez 9, Derdiok 67, Inan p 90+4)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter