3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Citiraću Karla Anćelotija, ‘Zvezda je fascinantni autsajder’!

Objavljeno: 17.09.18 u 12:43

Crvena zvezda u utorak od 21 čas dočekuje Napoli u prvom meču ‘C’ grupe Lige šampiona, a evo šta su o utakmici rekli trener Vladan Milojević i vezista Nenad Krstičić.

Prvi se medijima obratio trener Vladan Milojević koji je istakao da se Crvena zvezda nikoga ne plaši i citirao je trenera Napolitanaca Karla Anćelotija.

– Došli smo do trenutka kiji svi jedva čekamo. Kako ovo najaviti, šta ovo znači? Zvezda je veliki klub, svi znamo koliko znači i nama i navijačima. Napravili smo ono što smo intimno želeli, a to je da vratimo klub u Ligi šampiona. Nećemo stati na ovome, budite sigurni. Što se gruoe tiče, citiraću Anćelotija, koji je za Zvezdu simpatično rekao da je „fascinantni autsajder“. Nije lako ući u Ligu šampiona, pogotovo zato što jedini iz regiona igramo. Verujem da utakmica neće biti laka, ali mi se ne plašimo nikoga, uz poštovanje Napolija, ali i svih drugih. Verujem u svoje momke, i ne bih voleo da budemo puki učesnici. Siguran sam da će biti pravi spektakl i da će sutrašnji dan proteći u znaku Crvene zvezde i Srbije – počeo je Vladan Milojević.

Potom se kolegama obratio i vezista Nenad Krstičić.

– Ja sam jedan od retkih koji je dosta puta igrao protiv njih, neće biti lako ali pripremićemo se. Daćemo maksimum da ostvarimo dobar rezultat. Sanjamo da možemo da nastavimo dalje u Evropi.
Spremaćemo se još danas, taktički smo u svaku utakmicu ušli perfektno, verujem da ni sutra neće biti problema sa te strane – rekao je zvezdin ‘ratnik’.

Na pitanje koliko je Crvena zvezda danas bolja ekipa u odnosu na kvalfikacije Milijević je rekao sledeće.

– Verovali smo i ja i igrači, verovali smo da možemo da napravimo dosta dobrih stvari. Nama je Liga šampiona bio cilj, i zbog nje smo svi ostali. Mnogi igrači su imali dobre ponude, ali ostali smo ovde… Borili smo se za ovo, trenirali, trudili se, i kako Nena reče, daćemo sve od sebe da se na tome ne zaustavimo.

Nenad Krstičić je govorio o timu Napolija, jer je protiv tih igrača igrao u Seriji A.

– Ne bih otkrivao ko je najslabija karika. Sigurno ih ima. Najviše sam duela imao sa Hamšikom. Sjajan igrač, puno se kreće – rekao je Krstičić, a Milojević je kratko odgovorio na pitanje da li samo Ben fali iz tima protiv Radnika.

– Samo deluje.

Vladan Milojević je istakao da poštuje Karla Anćelotija i da je neke stvari učio od njega.

– Poštujem ga, jedan je od najboljih trenera sveta, to pokazuju i njegovi trofeji. Učio sam dosta od njega, sad igramo protiv njega, od takvih ekipa uvek nešto može da se nauči, pa se tome i nadam sutra.

Krstičić je odgovarao na pitanje ‘Gazete delo sport’ na italijanskom, a govorio je o atmosferi na stadionu.

– Znam kakva je atmosfera na San Paulu, ali tek kada sam došao u Zvezdu video sam šta je prava atmosfera. Što se tiče tragedije u Đenovi, odmah sam se čuo sa prijateljima i izjavio sam saučešće.

O povredi Bena.

– Situacija oko Bena je mnogo bolja. Znam startnih 11 i znam taktiku kojom ćemo igrati – rekao je Milojević.

Nenad Krstičić je ponovo govorio o podršci navijača.

– Videlo se u Beogradu kada nije bilo Delija protiv Salcburga i u Austriji. Oni su naš vetar u leđa, mnogo nam znače.

Italijani su pitali koja tri igrača Napolija voleo da vidi u svom timu.

– Nisam rekao da se bojimo nikoga, samo ih poštujemo. Napoli nema slabog igrača u timu, favorit su za osvajanje Skudeta. Mi nemamo razloga da se plašimo, igraćemo našu igru. Sprovešćemo u delo ono što smo radili, videćemo da li to možemo da sprovedemo u delo.

Krstičić je govorio o tome da će ova generacija igrati pred onom generacijom koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona.

– Velika je čast igrati pred takvim legendama, to će biti motiv više za nas.

Vladan Milojević je govorio o lošem prvom poluvremenu Crvene zvezde u Salcburgu.

– U LŠ prazan hod može da vas košta. Mi sutra ne bi trebalo da imamo trenutke praznog hoda jer ovakvi timovi to lako kažnjavaju. Ovo je veliko iskustvo za nas. Imam pametne momke, spremne da uče, rasli smo iz utakmice u utakmicu. Verujem da smo dosta pouka izvukli i za sutrašnji meč sa utakmice protiv Salcburga.

Pitanje je bilo vezano za pomoć Siniše Mihajlovića.

– Čuli smo se i razmenili par stvari, ne bih ulazio u detalje. Hvala Siniši za sve savete koje mi je uputio, verujem da će pomoći.

Na pitanje našeg novinara kada je osećao veliki pritisak, danas ili pred meč sa Salcburgom, Milojević je rekao.

– U ovom trenutku mislim samo o Napoliju zajedno sa mojim stručnim štabom. Pritisak postoji, da li je veći ili manji to je nebitno, gledamo da ga potisnemo. Za nas je meč sa Napolijem spektakl, ponosan sam kao i moji igrači, doveli smo ovakve veličine, promovisaćemo najlepšu državu Srbiju i prelep grad Beograd. Ako pitate za rezultat, pritisak je na meni, on je moja odgovornost – zaključio je Milojević.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Strahinja Nikolić

0
0
3 Komentara
  1. Navijam za Zvezdu od generacije Dr.Pižona, ali moramo biti realni! Ogroman je uspeh ulazak u grupnu fazu LŠ i tu prestaju naše ambicije! Igrati protiv vanzemaljaca PSŽ, Liverpula, Napolija, sa „kapitalcima“ koji nemaju znanja za LŠ, je ravno samoubistvu! A, sva igra i taktika Zvezde bazira se na „kapitalcima“, koji su došli kao rezerve iz nekih „š“ klubova! Na ivici je kliničkog debiliteta verovati u ovakve „kapitalce“! Bićemo topovsko meso u grupi, zbog nepokolebljivog, gotovo mazohističkog afro-fanatizma i „parkiranog autobusa“, koji će postaviti Milojević! Verovati u Zvezdu, u ovom trenutku među vanzemaljcima, je neshvatanje fudbalske realnosti!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter