0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BOGDAN NA OKUPLJANJU REPREZENTACIJE: Neko voli, neko ne voli, neko ne može da igra, ko je – tu je, ja sam ovde iz ljubavi

Objavljeno: 02.09.18 u 16:59

Poslednji put opremu reprezentacije igrač Sakramento Kingsa nosio je pre skoro godinu dana na finalu Evrobasketa protiv Slovenije.

Sada, on je ponovo tu i biće deo tima za duele protiv Grče, 13. septembra i Estonije u Beogradu, 16. septembra.

– Iskreno mi je nedostajalo okupljanje u reprezentaciji. Moram da kažem da je malo glup osećaj kada nema za šta da se takmičiš, kada nema neke nagrade, turnir… Imamo te dve utakmice i vrlo lepo biti ponovo ovde i videti sve ove momke, jasan je već na početku razgovora Bogdanović.

U jednom momentu selektor je zabrinuo javnost izjavom da bi trebalo da se reše još neki detalji oko Bogdana.

– Ja sam spreman komplet. Sve je super, oporavio sam se od povrede i operacije. Davno je to sve iza mene, kaže on.

Dosta se spekulisalo poslednjih dana ko će igrati, a u centru pažnje bili su igrači iz NBA.

– Mi ovo volimo i sve radimo iz ljubavi. Ostalo je sve neka druga priča… Stvarno je lepo doći ovde, dobra je to poruka i za ostale saigrače, jasan je Bogdan.

Osvrnuo se potom i na kvalifikacije.

– Treba prvo da se kvalifikujemo. Ovde smo sa ciljem da prođemo kvalifikacije, da pobedimo Grčku i Estoniju i da omogućimo drugim momcima da u nastavku kvalifikacija obezbede plasman na Svetski kup. S obzirom da imamo samo dve utakmice u ovom okupljanju, obe su nam mnogo važne. Grčka, pre svega, a onda i nezgodna Estonija. Grčka je teža jer i igramo kod njih, ali obe utakmice su nam od izuzetnog značaja.

FOTO: STARSPORT

Osvrnuo se potom i na sitaciju na tabeli.

– Ja sam sad za ove dve utakmice tu, razmišljam samo o ove dve utakmice. Treneri će da razmišljaju o tabeli, kazao je on, pa dodao:

– Dobra je situacija na tabeli, trenutno se borimo sa Izraelom za treće mesto. Opet, moraćemo da pobedimo Izrael, a ako dobijemo i ove dve utakmice pred nama – mislim da bi to značilo i plasman na Svetski kup. Ne treba, opet, razmišljati toliko daleko. Treba da budemo glavama u meču s Grčkom, pa Estonijom.

Naglasio je uticaj Vlade Divca i Peđe Stojakovića da naši reprezentativci koji nose dres Kingsa budu deo rerpezentacije.

– Znate kako to mogu da opišem… Kroz priču s njima. Oni su me savetovali da igram za reprezentaciju, jer i oni sami znaju koliko je to bitan momenat, a i dobra priprema za sezonu. Ja opet kažem, to je individualno. Neko voli, neko ne voli, neko ne može… Ne treba nikog osuđivati. Ko je – tu je. Ko ne može… Može sledeće godine. Idemo dalje. Treba podržati momke koji su ovde, kazao je Bogdan.

Prokomentarisao je potom i dosadašnji deo kvalifikacija.

– Čudan je osećaj… Pratio sam iz SAD rezultate, nisam mogao utakmice… Nekako nemaš isti osećaj, jer očekuješ da imaš obavezu tokom leta, turnir, prvenstvo… Nešto za šta ćeš da se boriš, da osvojiš.

Javnost očekuje da će upravo on šreuzeti ‘ključ ekipe’ i u narednom periodu biti nosilac igre ‘orlova’.

– Ja se pre svega obazirem na ekipu. To se samo iskristališe u ekipi. Ko je najbolji, taj će uzeti ključ ekipe u ruke. Mislim da je to oduvek bilo u reprezentaciji, a treba se izboriti za to, poentirao je Bogdanović.

FOTO: STARSPORT
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter