2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

PLEJ OF ZA LIGU EVROPE: Partizanova evropska priča došla do kraja, Bešiktaš ubedljivo do grupne faze

Objavljeno: 30.08.18 u 21:54

Fudbaleri Partizana porazom od Bešiktaša u Istanbulu rezultatom 3:0 završili su učešće u evrokupovima.

Sam početak meča nije doneo previše uzbuđenja, ako izuzmemo korner Bešiktaša i sudara Šćekića i Ujsala, zbog čega je fudbaler Partizana morao da obuče novi dres, dok je igrač Bešiktaša propustio prvu šansu u 12. minutu, nakon što je loše zahvatio loptu. Nedugo potom i Lerin je probao posle centaršuta Kvarežme, ali bez uspeha, uzvratio je Pantić, ali je rezultat ostao 0:0.

Moglo je da bude promene u 22, ali je Rikardov dobar pas Ivanović propustio da iskoristi usporivši, pa je odbrana domaćeg sastava zauzela položaj.

Malo pre isteka pola sata igre Ujsal je morao da napusti igru zbog spomenutog duela sa Šćekićem, držeči se za slepoočnicu. Umesto njega ušao je Ozjakup. I Šćekić je morao van terena kako bi promenio zavoj na glavi. 

FOTO: STARSPORT

Pripretili su Pepe i Kvarežma u 32. i 33. minutu, u 35. je Lerin nezgodno zakačio golmana Partizana, ali nije bilo promene rezultata sve do 36, kada je Šćekić napravio faul, Kvarežma sjajno centrirao a Pepe glavom matirao Stojkovića.

Narednih devet minuta proteklo je bez previše uzbuđenja, kada su Lerin i Ozjakup razmenili nekoliko duplih pasova, nakon čega je rezervista domaćeg tima izašao sam ispred Stojkovića i pogodio za 2:9.

U drugom delu nešto ofanzivniji Partizan rezultirao je vezanim prilikama Pantića, čiji udarac je završio u korneru, potom Zakarića (preko gola), te akcijom ovog dvojca koja je u 57. minutu donela i najbolju priliku crno-belima, ali je udarac Pantića završio na stativi. 

FOTO: STARSPORT

Bešiktaš je preko Gonula mogao da završi priču oko pobednika, ali nije uspeo ni on, ni Ozjakup, pa ni Erkin nakon lukavog slobodnog udarca, ali jeste Pepe u 69. minutu, ponovo nakon centaršuta Kvarežme.

Do kraja meća domaći su u nekoliko navrata mogli i do četvrtog gola, ali je ostalo 3:0, čime je stavljena tačka na evropski put beogradskih crno-belih za ovu sezonu.

(Youtube/ Miraç İldes)

Kvalifikacije za Ligu Evrope

Bešiktaš – Partizan 3:0 (2:0)
(Pepe 37, 69, Ozjakup 45+1)

Bešiktaš (4-3-3): Utku – Gonul, Pepe, Vida, Adrijano – Medel (od 77. Tokoz), Arslan, Ujsal (od 27. Ozjakup) – Erkin (od 87. Tore), Kvarežma, Larin.

Partizan (4-2-3-1): Stojković – N. R. Miletić, Marković (od 46. Nikolić), Valijente, N. R. Miletić – Zdjelar, Šćekić (od 57. Enake) – Zakarić, Ivanović (od 61. Suma), Pantić – Rikardo.

0
0
2 Komentara
  1. Nisam preterano verovao u prolaz Partizana ali onakva igra je nedopustiva. Odbrana ne postoji. Miletići delovali ,,nezainteresovani,, Šćekić totalno nije igrač za taktiku Partizana, mladi Marković neiskusan. Nije mi jasno zašto je Iliev dovodio Ivanovića? Takvih prosečnih igrača ima bar 20 u Partizanovim mlađim kategorijama. Bešiktaš je zaista fudbalska velesila ali to nije opravdanje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter