0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

OBJAŠNJENJE IZ FSS: Ramadani nam je pomogao u Rusiji, nemamo problem sa menadžerima

Objavljeno: 25.08.18 u 19:20

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izjavio je da ne postoji niti bliska saradnja, a ni problem, ni sa jednim menadžerom, pa ni sa Falijem Ramadanijem.

Pre nekoliko dana pričalo se da je poznati agent iz Albanije želeo da preuzme nekoliko reprezentativaca tokom Mondijala, a generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović otkrio je da kakav kontakt je imao Ramadani sa čelnicima srpskog fudbala tokom šampionata u Rusiji.

– Prvo mora vrlo jasno da se kaže da FS Srbije niti ima saradnju, niti je imao problema sa bilo kojim menadžerom, pa ni sa Ramadanijem. Na Svetskom prvenstvu u Rusiji nastao je problem sa jednim njegovim igračem. Tada je uspostavljen kontakt sa Falijem i on je pomogao da se problem sa tim igračem reši – rekao je Šurbatović.

Šurbatović je pojasnio situaciju oko Luke Milivojevića i njegovog ispadanja iz nacionalnog tima.

– Predsednik FSS Slaviša Kokeza je skrenuo pažnju svima u Savezu, kao i stručnom štabu A tima da se u budućnosti ne vode javne polemike i da se svaki nesporazum mora rešavati u kući. Te da će Savez uvek brinuti o intersima reprezentacije, kao i kompletnog fudbala u Srbiji. Sa predsednikom sam o Luki pričao posle Svetskog prvenstva i pre nekoliko dana, posle objavljivanja spiska za mečeve protiv Litvanije i Rumunije. Žao mu je što Luke nema na spisku i nada se da će zahvaljujući svojim igrama, zalaganju i ponašanju ponovo biti sa A timom Srbije vrlo brzo – istakao je Šurbatović.

Sledeći izazov za fudbalsku reprezentaciju Srbije biće Liga nacija u kojoj startuje duelima protiv Litvanije u Viljnusu 7. septembra i u Beogradu protiv Rumunije 10. septembra.

– Liga nacija nam daje dodatnu šansu da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Opet je značajna i zbog toga što ćemo moći da pripremo ekipu za ciklus kvalifikacija iduće godine. Nama je apsolutni prioritet plasman na EP, gde nismo bili dve decenije. Liga nacija je sjajna prilika da se dodatno promoviše reprezentacija. To takmičenje nam donosi značajnije prihode nego raniji sistem organizacija prijateljskih utakmica – poručio je funkcioner FSS.

Prioritet Saveza u narednom periodu biće izgradnja Nacionalnog stadiona.

– Apsolutni prioritet je izgradnja Nacionalnog stadiona jer je opšte poznato da je fudbalska infrastruktura u Srbiji sa stanovništa UEFA standarda na nezadovoljavajućem nivou i da nam preti opasnost da nećemo imati gde da igramo zvanične utakmice. Ali podjednako je važno i da klubovi uz pomoć države realizuju projekat izgradnje i rekonstrukcije stadiona širom Srbije. Nadam se da ćemo vrlo brzo znatno popraviti infrastrukutru stadiona. U narednih godinu dana će i administracija FSS da se useli u novu poslovnu zgradu koja će biti jedna od najmodernijih u Beogradu, a po svim standardima koje postavljaju UEFA i FIFA – zaključio je generalni sekretar srpske kuće fudbala.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter