0
Evropske lige

SERIJA A: Kakva utakmica na ‘Bentegodiju’, dva preokreta i pobeda Juventusa u 93. minutu! (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.18 u 20:05

U premijernom meču nove sezone Serije A videli smo pet golova na ‘Bentegodiju’ u Veroni i izbegnuto veliko iznenađenje – Kjevo – Juventus 2:3 (1:1).

Najavili smo danas u tekstu o Seriji A nikad uzbudljiviju sezonu na Apeninima, a to je potvrdio već prvi meč između Kjeva i sedmostrukog uzastopnog šampiona Juventusa. Strašan meč na ‘Bentegodiju’, u kom smo videli dva preokreta i ipak trijumf ‘stare dame’.

Debitovao je Ronaldo, odigrao svih 96. minuta meča u Veroni, ali nije uspeo da zatrese mrežu, a imao je tek dve dobre prilike koje nije realizovao.

Zato su drugi igrači bili raspoloženi, počev od Samija Kedire, koji je već u trećem minutu na asistenciju Đorđa Kjelinija doveo branioca titule u vođstvo.

Izjednačenje je, iznenađujuće, stiglo u 38. minutu kada je Stepinski visoko, visoko skočio i između Kjelinija i Bonućija savladao nemoćnog Šćešnog.

Očekivala se navala Ronalda i drugova u nastavku, ali smo umesto u mreži Kjeva, videli loptu u mreži Juventusa. Bonući je pogrešio, sudija pokazao na ‘belu tačku’, a to iskoristio Đakerini, bivši igrač Juvea i zbog toga se nije radovao.

I onda kreće opsada gola ‘letećih magaraca’. Bonući se u 75. minutu iskupio za grešku i dobijene zvižduke, te je poravnao na 2:2, a onda dramatičan finiš.

U 86. minutu Mandžukić je dao gol, koji je sudija posle asistencije VAR-a poništio zbog faula Ronalda nad golmanom Sorentinom, ali je u 93. minutu Federiko Bernardeski ipak doneo veliko slavlje ‘bjanko-nerima’ golom za konačnih 3:2.

Serija A, 1. kolo:

Subota

Kjevo – Juventus 2:3 (1:1)
(Stepinski 38, Đakerini 58 p. – Kedira 3, Bonući 75, Bernardeski 90+3)

20.30 Lacio – Napoli

Nedelja

18.00 Torino – Roma
20.30 Bolonja – SPAL
20.30 Empoli – Kaljari
20.30 Parma – Udineze
20.30 Sasuolo – Inter

Ponedeljak

20.30 Atalanta – Frozinone

Odloženo

Milan – Đenoa
Sampdorija – Fiorentina

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter