0
ATP

TONI NADAL: Novak je sprečio Rafu da prestigne Federera

Objavljeno: 06.08.18 u 22:31

Tri nedelje nakon što je Novak Đoković u pravom maratonu savladao Rafaela Nadala u polufinalu Vimbldonu, a potom protiv Kajla Edmunda stigao do 13. grend slem titule, stric španskog tenisera Toni Nadal istakao je da je taj meč možda i odlučio trku za najboljeg u istoriji „belog sporta“.

Nadal je tim porazom ostao na 17 trofeja, iza 20 koliko ima Rodžer Federer, a upravo ta razlika mogla bi da bude nedostižna u dobroj meri zahvaljujući upravo Đokoviću:

– Nekada pobedite, nekada izgubite. To je sport, morate da budete spremni na sve. Rafa je dobro igrao na Vimbldonu, i imao je šansu da osvoji, da se približi Federeru. Ipak, izgubio je, iako je mogao da pobedi Novaka, i razočarani smo… Ali, ja Novaka uvek stavljam visoko, i to ne samo sad. Mnogo ranije… Ima 13 titula na grend slem turnirima, Mastersa ne znam koliko, zasluženo je u vrhu. Jedan je od najboljih ikada, rekao je stariji Nadal.

 

Naš teniser je trenutno 10. na ATP listi, dok se Nadal nalazi na prvom mestu sa više od 2000 bodova prednosti u odnosu na Federera.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter