0
Evrokup

DŽOK LENDEJL: Postoji veliki razlog zašto sam došao baš u Partizan!

Objavljeno: 31.07.18 u 13:00

Partizanov novajlija ima jasan plan kako da ‘iskoristi’ Partizan, ali pod uslovom da odigra sjajnu sezonu ili dve u crno-belom dresu.

Partizan je kompletirao i centarsku poziciju. Čekao se Džok Lendejl i konačno je noćas po srpskom vremenu potpisao ugovor, a zatim i najavio velike domete sa novim klubom.

Australijanac je za medije iz svoje zemlje pričao o razlozima odabira baš beogradskog kluba za svoju sledeću destinaciju. Jasno je – on sanja NBA ligu.

– San o NBA ligi je još živ. Ali pogledajte puteve drugih momaka iz Australije koji su sada u NBA. Proveli su tri ili četiri godine po Evropi. Izgradili samopouzdanje, doveli tela u red, naučili da igraju protiv odraslih muškaraca. Vidite da svake godine pet ili šest momaka iz Evrope odlazi iz evropskih timova u NBA.

Lendejl je igrao Letnju ligu u Atlanta Houksima, a procenjeno je da bi iz Partizana imao ‘najveću odskočnu dasku za naredni korak.

– Verujem u sebe, verujem i da ću ja biti među njima. Mislim da promena scenarija i izgradnja samopouzdanja kao profesionalcu neće biti loša ideja. Rekli su mi da imaju prostor u timu na mojoj poziciji. Rekli su da ću imati priliku da igram i da će se igra vrteti oko mene. To je sve što mi je bilo potrebno. Još sam mlad i učim. Za mene ne bi bilo dobro da sam otišao u NBA i da sedim na kraju klupe – rekao je Lendejl.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter