13
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GDE SU NAVIJAČI: Prazni stadioni na otvaranju Superlige

Objavljeno: 24.07.18 u 10:58

Fudbal se u Srbiju vratio prethodnog vikenda. Navijači su još uvek u dubokom snu.

Da li je usled mondijala došlo do prezasićenja fudbalom, sezoni odmora ili je ipak nešto drugo, tek, poseta na superligaškim terenima bila je mizerna.

Podatke o poseti na svim mečevima pronašli smo na zvaničnom sajtu Superlige. Iako su i navijači Crvene zvezde ovog puta zakazali te ih je na otvaranju sezone bilo svega 5186 na ‘Rajku’, to je bilo više nego na utakmicama Čukarički – Zemun, Napredak – Rad i Radnik – Partizan zajedno.

Najmanja poseta viđena je na meču Voždovca i Bačke, na tribinama tržnog centra našlo se svega 300 ljubitelja fudbala, dok na utakmici Spartaka nije bilo gledalaca, meč je igran u Kuli.

Na osam utakmica Superlige Srbije, zateklo se tek 12686 navijača, a prosek po meču bio je 1585.

Vojvodina – Mladost 1:1 – 1000 gledalaca
Crvena zvezda – Dinamo 3:0 – 5186 gledalaca
Čukarički – Zemun 1:1 – 700 gledalaca
Napredak – Rad 1:0 – 2000 gledalaca
Voždovac – OFK Bačka 1:0 – 300 gledalaca
Radnik – Partizan 1:0 -2000 gledalaca
Radnički – Proleter 3:1 – 1500 gledalaca
Spartak – Mačva 1:0 – bez gledalca

0
0
13 Komentara
  1. Neverovatno koliko je u Srbiji tesko biti samokritican.Covek lepo predlaze da Rusi budu sponzor lige a ne jednom klubu i odmah krecu uvrede.

    0
    0
    Odgovori
  2. Odličan tekst novinara HotSporta Aleksandra Ilića! Ovo je istraživačko novinarstvo! FSS je od učešća Srbije na SP u Moskvi, od FIFA dobio nekoliko miliona evra koje MORA da uloži u travnate terene zadnje generacije u 10-tak klubova Super lige! To je prvi uslov za poboljšanje fudbala u Srbiji! Ako to ne uradi, ovo rukovodstvo je nesposobno i treba ga odmah smeniti! Izgovor od strane FSS da treba uložiti u nacionalni stadion ne pije vodu, jer nacionalni stadion neće podići kvalitet fudbala! To mogu uraditi samo moderni tereni i infrastruktura!

    0
    0
    Odgovori
    • Jel Zvezda namestila da izgubite u Surdulici?! Jel Zvezda kriva sto pojma nemate?! Jel Zvezda kriva sto vise ne igrate sklanjalice sa Metalcem, Smederevom, BSK Borcom?!?! Budi bar malo musko….

      0
      0
      Odgovori
      • Nije Zvezda kriva sto je Partizan izgubio u Surdulici,ali zato Zvezda dobija 20 miliona evra drzavnih para godisnje,a Partizan ako proda nekog igraca proda.Pa pogledaj koga dovodi Zvezda a koje krseve dovodi Partizan.Preslikano kao u kosarci Jednom klubu je sve dato.,a drugom nista.Nije niko vise lud da dolazi na stadione i gleda te gluposti.Da se pitam nesto u Partizanu istupio bih iz takmicenja dok se ne steknu regularni uslovi.Pa neka Zvezda sama igra..

        0
        0
        Odgovori
    • Hoces da kazes da je vasih 6 titula u nizu bilo olicenje postenja?! A ti bi vec da istupite iz lige?! E moj ti… klasican primer „postenjacine“ navijaca manjeg Beogradskog kluba… Kad ste osvajali te titule Zvezdi niko nije smeo da bude sponzor, da se ne zameri komsiji malom koji je imao Vlast i Toleta uz sebe… tuzan li si….pises o necemu a pojma nemas….

      0
      0
      Odgovori
  3. Krusevac i pored svega ima respektabilan broj posetilaca, pravi fudbalski grad… Napraviti svuda moderne stadione sa 6-7k gledalaca mnogi stadioni su preveliki i cena odrzavanja je previsoka…

    0
    0
    Odgovori
  4. Pa ko mislite davam dolazi kada drzava u jedan klub gura 20 miliona evra godisnje,a ostali klubovi jedva sastavljaju kraj sa krajem.Umesto da je Gasprom sponzor lige,drzava taj novac daje propalom klubu koga su svoji bivsi igraci opljackali.Pa nije vise narod blesav.Sta ima tu vise da se gleda,na sve to sudije sviraju i namestaju u korist jednog kluba.Pa pogledajte sta je radio sudija Obradovic!Niko vise nije lud da gleda te budalastine!!

    0
    0
    Odgovori
    • 6 dugih godina u Tole super ligi ste otimali, da imas obraza ne bi pisao gluposti i plakao kao zena! Usput, tvoj klub je platio jednog igraca 1,6 miliona a najveci Srpski klub je za taj novac doveo 10 igraca u istom prelaznom roku….zato ne sramoti se!!!

      0
      0
      Odgovori
      • Jeste Suma kostao 1,6 miliona evra,ali je zato u Zvezdi 30 igraca koji kostaju po milion evra.Kakva Tole super liga,pa u nju ne veruje ni Vladan Lukic koji ju je izmislio.

        0
        0
        Odgovori
    • Opet lupetas, bar 5 igraca Zvezde je dovedeno koji su bili bez ugovora…najvise je placeno za Pesica 700000! Ne krivi Zvezdu zbog losih poteza vase nazovi uprave! Budi bar malo realan, imaj obraza kad pricas gluposti…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter