0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

TURNEJA: Vojvodina u nedelju igra u Egiptu

Objavljeno: 20.07.18 u 14:11

Fudbaleri Vojvodine u nedelju će odigrati prijateljsku utakmicu protiv ekipe Piramidsa u Aleksandriji.

U svojoj dugoj istoiji, fudbalski klub Vojvodina je gostovao na svim kontinentima sveta i pobeđivao neke od najvećih svetskih timova. Međutim, u poslednjih nekoliko decenija, retka su bila gostovanja crveno-belih van evropskog kontinenta, ne računajući pritom utakmice u zemljama čiji klubovi učestvuju u takmičenjima pod okriljem UEFA. Ovog vikenda, tačnije u subotu pre podne, Voša će se ponovo otisnuti van “starog kontinenta” i otići tamo gde nije bila pune 34 godine – u Afriku.

Štaviše, poslednje gostovanje Vojvodine u Africi bilo je 1984. godine, kada su crveno-beli gostovali u Gabonu, a ovog vikenda, “stara dama” odlazi u zemlju prebogate istorije i drevne civilizacije – u Egipat. Tačnije, u grad Aleksandriju, koji je sa preko četiri miliona stanovnika drugi najveći grad u ovoj državi, posle prestonice Kaira. U svetskoj istoriji, Aleksandrija je postala poznata kao grad koji je imao prvu biblioteku i prvi muzej na svetu, kao i po nekadašnjem svetioniku na Farosu, koji je ubrajan u jedno od sedam svetskih čuda.

Rival i domaćin ekipi Vojvodine na ovom meču biće ekipa Piramids, koja je prošle sezone zauzela deveto mesto u Premijer ligi ove zemlje. Klub je osnovan tek 2008. godine kao Al Asiuti sport, ali je u međuvremenu promenio ime. Dolazi iz grada Beni Suef i svoje mečeve igra na stadionu kapaciteta 30.000 mesta, pri čemu kod kuće nastupa u plavo-belim, a u gostima u plavo-crnim dresovima. U svom sastavu, pored domaćih igrača, ima i četvoricu Brazilaca i jednog Nemca. Za Vojvodinu, ovo neće biti prvi meč protiv jedne ekipe iz Egipta, pošto je daleke 1934. godine igrala protiv sadašnjeg drugoligaša Olimpika, takođe iz Aleksandrije, koji je te sezone osvojio nacionalni Kup, jedan od tri trofeja u svojim vitrinama.

Meč između Piramidsa i Vojvodine igraće se na velelepnom stadionu “Borg el Arab” u Aleksandriji, koji prima čak 86.000 gledalaca. Stadion se nalazi na svega 10 minuta vožnje od luksuznog hotela sa pet zvezdica “Hilton Alexandria King’s Ranch”, u kojem će biti smeštena ekspedicija FK Vojvodina, a domaćin je ovom prilikom za Vošu obezbedio čarter let od Beograda do Aleksandrije i nazad.

Sa aerodroma “Nikola Tesla”, crveno-beli poleću sutra u 10:30 časova, a nakon što se smeste i odmore, u večernjim satima odradiće trening. Vremenska zona u Aleksandriji je ista kao i u Srbiji, a utakmica će se igrati u nedelju sa početkom u 21 čas. Povratak u Novi Sad planiran je odmah nakon meča.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter