0
ATP

VAJDA NAKON VIMBLDONA ‘OTVRIO DUŠU’: Nisam mnogo patio zbog rastanka sa Novakom, vratio je mentalnu snagu

Objavljeno: 16.07.18 u 23:13

Slovački trener otkrio je medijima kako je samo tri meseca preporodio našeg asa.

Povratak samopouzdanja bio je primaran.

– Kada smo se prvi put, objasnio sam mu je povratak samopouzdanja proces i da mora da se dostigne na određeni način. On je to razumeo. Držali smo se rutine. Očigledno je Novak shvatio da sve to mora da proživi kroz mečeve i počeo je žestoko da se bori i da vraća mentalnu snagu, rekao je on.

Da je Nole na dobrom putu videlo se i na Rolan Garosu.

– Imao je Novak stvarno teške periode, kada je sumnjao u sebe. Mislio sam da će mu biti potrebno duže vremena da se vrati, možda tri-četiri-pet meseci. Mislio sam da će Ju Es open biti prava prilika, ispričao je Vajda.

Polufinale Vimbldona bilo je ključno.

– Nisam baš mnogo verovao tokom polufinala Vimbldona da Novak može da pobedi Rafu! Zato što je Nadal psihički bio jači u tom trenutku i što je imao osvojen grend slem iza sebe, ali nešto se fantastično desilo u tom petom setu. Nisam očekivao da će Đoković osvojiti Vimbldon. Ovo je najveće iznenađenje za mene, za sve ove godine koliko smo zajedno.

Otkrio je Slovak i kako on to utiče na Novaka.

– Novak nije igrao šest meseci. I kada svirate violinu, pa prestanete na pola godine, nećete umeti nijednu pesmu da odsvirate. Sve je u treningu, treningu i treningu, dok ne polomite reket, pokidate žice, dok se ne vratite u svoju pravu rutinu, a onda se i telo seti svega. To sam mu doneo ja, istu staru rutinu, smirenost, pozitivno razmišljanje, poverenje u to što radi, rekao je trener.

Priznao je i da mu rastanak sa našim asom nije teško pao.

– Iskreno, bio sam srećan zbog toga, jer sam godinama provodio jako malo vremena sa svojom porodicom. Posle toga sam se družio sa decom i stvarno sam uživao u tome. Nisam patio zbog rastanka sa Novakom, iako smo jako bliski. I kada se mučio, nisam hteo da se mešam, prosto je to bio njegov izbor. A, stvarno sam mislio da će mu Agasi pomoći. Ipak, nekad iz najbolje namere napravite pogrešnu odluku, zaklučio je Marijan Vajda.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter