0
Fudbal

MONDIJAL: Japanci zbog manje kartona prošli dalje, Senegal ide kući! (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.18 u 18:13

Završeno je takmičenje u grupi H Svetskog prvenstva, a prolaz dalje obezbedili su Japan i Kolumbija, i to na najneverovatniji mogući način.

Poljaci su Japan savladali rezultatom 1:0. „Samuraji“ su od početka imali inicijativu, Okazaki je promašio nakon centaršuta, što je bila najbolja šansa prvog dela, pošto su Japanci napadali ali nije bilo ozbiljnijih prilika.

Sa druge strane, Poljaci su na ovoj utakmici izgledali kao da žele samo da okončaju duel i odu kući. Početkom drugog dela Okazaki je doživeo povredu pa je morao da napusti teren, umesto njega je ušao Osako, a Japanci su nastavili sa atacima.

No, umesto Japana do gola je došla Poljska, kada je Kurzava centrirao a Bednarek pogodio. Ovim rezultatom susret je i okončan, iako je Japan napadao, ali nisu uspeli da dođu do gola. Japancima je ostalo da sačekaju rezultat sa meča Kolumbija – Senegal.

(Youtube/RTS zvanični kanal)

A nije ni ovaj duel doneo preterano kvalitetan fudbal na početku, pošto je, sem blage dominacije Senegala, proteklo bez većih uzbuđenja do sredine prvog poluvremena, kada je Mažić nakon starta defanzivca Kolumbije nad Sadiom Maneom pokazao na penal. No, nakon konsutalcije sa VAR tehnologijom usledila je promena odluke jer je Sančez prvo odneo loptu, pa Manea.

Nakon pola sata iz igre je zbog povrede morao da izađe Hames Rodrigez, što je bilo sve od uzbuđenja u prvom delu igre. Da je rezultat ostao ovakav, dalje bi prošli Senegal i Japan.

Ni drugo poluvreme meča između Senegala i Kolumbije nije donelo previše uzbuđenja, bar kada su prilike u pitanju. Sa druge strane, varničilo je među igračima, u jednom momentu je nakon starta nervoznog reprezentativca Kolumbije došlo i do sukoba, ali to nije donelo promene kada je broj šansi u pitanju.

I činilo se da će tako i ostati, pošto je u međuvremenu Poljska povela protiv Japana pa su i Kolumbija i Senegal imali rezultat za prolaz, ali to nije mislio Jeri Mina. Nakon jednog centaršuta u 73. minutu zatresao je mrežu Afrikanaca i doneo svojoj ekipi prednost.

Kada je Milorad Mažić označio kraj, došlo je do jedne od najinteresantnijih situacija na Mondijalu. Naime, kako su Japan i Senegal imali isti broj bodova (četiri), ali i istu gol razliku (4:4), a njihov međusobni duel završen je nerešeno, 2:2. 

(Youtube/RTS Zvanični kanal)

To znači da je prolazak u narednu fazu prošao tim sa boljim fer-plej učinkom, tačnije sa manjim brojem kartona, pa će Japanci u osminu finala zbog četiri žuta karotna, za razliku od šest senegalskih.

Svetsko prvenstvo

Grupa H

Poljska – Japan 1:0 (0:0)
(Bednarek 60)

Kolumbija – Senegal 1:0 (0:0)
(Mina 73)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter