1
Fudbal

MONDIJAL: ‘Đavoli’ odabrali ‘pakleni put’ – Belgija pobedila, Engleskoj ‘otvoren’ put ka polufinalu (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.18 u 21:51

Fudbaleri Belgije i Engleske u direktnom duelu odlučili su koja ekipa će sa prvog a koja sa drugog mesta krenuti u nokaut fazu. 

Kako su sve druge grupe već bile odlučene, jasno je bilo da pobednik ovog duela ide u deo žreba u kom ga, posle Japana, u nastavku takmičenja potencijalno čekaju Brazil, Meksiko, Francuska, Argentina, Portugal i Urugvaj.

Sa druge strane, poraženi ide na Kolumbiju, a zatim na pobednika meča Švajcarska – Švedska, dok najteži rival može da dođe u polufinalu – Španija ili Hrvatska.

Zato je utakmica i započela (ne)očekivano mirno, uz prividnu inicijativu Belgije, i povremene napade, ali bez previše uzbuđenja. 

Pre isteka pola sata pokušao je Felaini, zatim je u 38. minutu Torgan Azar probao, ali loše, sa druge strane Vardi i Rašford su u pojedinim momentima pripretili, no rezultat je na poluvremenu ostao 0:0.

Očekivalo se da u drugom delu nastave istim tempom, pošto je i Belgijancima odgovaralo da ostane taj rezultat jer je Engleze ostavljao na prvom mestu, ali je u 51. minutu Adnan Januzaj fantastičnim golom doneo svojoj reprezentaciji prednost.

Englezi su mogli do poravnanja u 66. minutu ali Rašford nije uspeo da iskoristi situaciju „jedan na jedan“, nakon čega je, uz povremene atake Belgijanaca, utakmica mirnim ritmom privedena kraju, pa će Belgijanci protiv Japana tražiti kartu za meč sa Brazilom, dok Engleze očekuje Kolumbija, a potom šansa da se relativno lako domognu polufinala.

(Youtube/RTS zvanični kanal)

U drugom meču dana, Panama je nakon vođstva poražena od Tunisa 2:1.

Grupa G

Panama – Tunis 1:2 (1:0)
(Rodrigez 33 – Ben Jusef 51, Hazri 66)

Engleska – Belgija 0:1 (0:0)
(Januzaj 51)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter