0
Fudbal

MONDIJAL: ‘Boks meč’ pripao Rusiji, brza tri gola ‘nokautirala’ Egipat za plasman u nokaut fazu!

Objavljeno: 19.06.18 u 21:50

Fudbaleri Rusije savladali su Egipat u prvom meču 2. kola A grupe Svetskog prvenstva u Rusiji, i tako su obezbedili plasman u nokaut fazu Mondijala.

Prvih 45 minuta započelo je dinamično, Rusi su u prvih šest čak tri puta šutirali na gol El Šaravija, ali bez sreće.

Usledilo je zatišje kod domaćih, primat su preuzeli Egipćani, ali je Trezegeov udarac završio par centimetara pored gola. Igralo se u talasima, oba tima su imala povremene nalete, ali ako izuzmemo par pokušaja da se uposli Dzjuba sa jedne,  odnosno dve dobre situacije u kojima se našao Mohamed Salah sa druge strane nisu urodile plodom, pa je sledeći tvit možda i najbolji, ali i najtačniji opis onoga što je sledilo. 

Tek što je počeo drugi deo, Rusija je povela 1:0. Zobnin je u 47. minutu uputio šut ka golu Egipta koji je išao pored stative, ali je na tom putu kapiten afričkog tima Ahmed Fathi očajno reagovao, loše zahvatio loptu, pa je ona završila u golu El Šaravija.

Devet minuta kasnije, Salah je mogao da poravna, ali nije bio precizan. Već u 62. minutu, sve je bilo gotovo. 

Prvo je na 2:0 Čerišev povećao na 2:0 posle sjajne akcije i aistencije Fernandesa u 59, da bi dva minuta po ulasku u drugi sat igre Dzjuba jednu dugu loptu primio u kaznenom prostoru Egipta, po prijemu izbacio odbranu rivala i lako zakucao loptu u mrežu za 3:0.

Egipat je napao, uspeli su da nakon intervencije VAR tehnologije i dosuđenog penala smanje na 3:1 preko Salaha, ali to je bilo sve. Na kraju, zaslužena pobeda Rusa, koji su ovom pobedom obezbedilii plasman među 16 najboljih timova na Mondijalu.

Sa druge strane, za Egipat je takmičenje završeno.

Svetsko prvenstvo

Grupa A, 2. kolo

Rusija – Egipat 1:0 (0:0)
(Fathi 47 autogol, Čerišev 59, Dzjuba 62 – Salah 73 penal)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter