4
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MOZAIK ZA MONDIJAL: Krstajićeve dve dileme pred večerašnju generalnu probu!

Objavljeno: 09.06.18 u 09:30

Polako, ali sigurno, iskristalisao se sastav Srbije pred put u Rusiju i početak Svetskog prvenstva.

(Od izveštača HotSporta iz Austrije)

Godinama unazad najbolje reprezentacije sveta pred velika takmičenja zakazuju ‘generalne probe’ protiv značajno slabijih selekcija, sa računicom po kojoj bi sa ubedljivom pobedom puni samopouzdanja i uz sjajnu atmosferu otišli na šampionat.

Isti efekat trebalo bi na ‘orlove’ da ima i poslednja provera protiv Bolivije koju će večeras od 18 časova odigrati na ‘Merkur areni’ u Gracu.

Sve se sprema za premijerni okršaj na Mundijalu protiv Kostarike (Samara, 17. jun, 14h) i zato je Bolivija izbor za poslednji test. U skladu sa time bi trebalo da izgleda i sastav koji će izvesti Mladen Krstajić.

Prvi golman nesumnjivo je Vladimir Stojković, a verovatno najveću dilemu zadaje mu deo ekipe u kom se on proslavio kao fudbaler. U poslednju liniju trebalo bi da se vrati Branislav Ivanović, a pored njega da zaigraju Nikola Milenković ili Duško Tošić.

Jedino je na Krstajiću odluka, ali je izgledno po svemu sudeći sa austrijskih priprema da će se odlučiti za mladost, poletnost i veće fizičke predispozicije Milenkovića na desnom boku, odnosno iskustvo i smirenost Ivanovića i Tošića na centralnim pozicijama u defanzivi.

FOTO: STARSPORT

To znači da bi iz poslednje linije ispao Antonio Rukavina, ali samo za meč protiv Bolivije. Njegovo iskustvo ne bi trebalo izbrisati za teške utakmice koje Mundijal nosi sa sobom.

Bekovske pozicije trebalo bi da su rezervisane za Milenkovića i kapitena Aleksandra Kolarova, baš kao i centralna mesta u veznom redu za Nemanju Matića i Luku Milivojevića.

Ispred njih ovog puta će od starta dejstvovati Sergej Milinković-Savić, baš kao što bi trebalo da bude protiv Kostarike na otvaranju Mundijala.

Krila ‘orlovima’ raširiće Dušan Tadić sa jedne, odnosno, Adem Ljajić sa druge strane, mada ne bi bilo iznenađenje da šansu dobiju starter iz kvalifikacija Filip Kostić ili najbolji igrač meča protiv Čilea Nemanja Radonjić.

Projektovan sastav Srbije: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Matić, Milivojević, Milinković-Savić, Tadić, Ljajić, Mitrović.

0
0
4 Komentara
  1. Pa ovaj sastav uopste nema klasicno krilo! Zato ce izostati proboji po krilu a bice mnogo guzve i nepotrebnog gutljanja u sredini jer ce na terenu biti bezmalo pet vezista! Ne valja, mnogo je bolje da mali Radonjic i ev. Zile igraju ,s tim da Zivkovic mora mnogo bolje da odigra nego protiv CIlea. Ne mislim takodje da treba izmestati Milenkovica na beka, odigrao je sjajno protiv Cilea. Neka beka igra Bane, to godinama igra (i u Celziju i u Zenitu), ako vec on mora igrati.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter