2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

IGRA MAČKE I MIŠA: Srbija demolirala Boliviju, nek tako bude i protiv Kostarike (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.18 u 19:48

U poslednjoj proveri pred start na Mondijalu u Rusiji reprezentacija Srbije je sa 5:1 (4:0) demolirala Boliviju u austrijskom Gracu.

Bolivija nije Kostarika, ali ako izabranici Mladena Krstajića budu ovako igrali, nema sumnje da će biti blizu cilja da upišu tri boda na prvom meču Svetskog prvenstva u Samari. Duel sa Južnoamerikancima obeležio je Aleksadnar Mitrović prvim het-trikom u dresu reprezentacije, čime je najavio da je u dobroj formi iz dresa Fulama. Ali, idemo redom…

Nije dugo trebalo četi Mladena Krstajića da načne Boliviju. Igrao se 4. minut kada je Kolarov dodao loptu do Mitrovića, ovaj šutirao, ali je golman Bolvije Viskara loptu izbacio u korner. Ljajić je izveo udarac iz ugla, a Mitrović glavom pogodio za – 1:0.

Srbija je do drugog gola došla u 19. minutu, Ivanović je uposlio Tadića na desnom bolu, ovaj je loptu vratio na ‘peterac’, Ljajić je precizno šutirao i za Viskaru spasa nije bilo – 2:0. Samo četiri minuta kasnije novi gol za ‘orlove’, Lajić je uposlio Mitrovića, a ovaj postigao svoj drugi gol – 3:0.

FOTO: STARSPORT

Posle tog pogotka naš tim je imao još nekoliko pokušaja, prvo preko Kostića, a onda je i Matić iz stopostotne prilike posle prekida sa nekoliko metara pogodio prečku.

Ipak, u 42. minutu naš nacionalni tim je postigao još jedan gol. Kolarov je izveo slobodan udarac, Ivanović je loptu glavom vratio do Milenkovića, ovaj je grudima spustio na glavu Ljajiću, fudbaler Torina dodao do Mitrovića, a ovaj ‘makazicama’ asistirao do Ivanovića za – 4:0.

(Izvor: YouTube/AvangardaForum)

Bolivija je drugo poluvreme počela golom. Naš tim se otvorio, Kampos je pobegao i u situaciji jedan na jedan prvo nadmudrio Tadića, a potom i golmana Stojkovića – 4:1. ‘Orlovi’ su imali novu šansu nedugo zatim, ali je Kostić bio sebičan i šutirao neprecizno. U 60. minutu je Tadić napravio sjajan soloprodor, ali je posle volšebnih driblinga njegov uradrac zaustavio Viskara. Nedugoi zatim je krilo Sautemptona opet ‘tuklo’, ali se golman Bolvije nije dao.

U 68. minutu spasa za Viskaru nije bilo, Mitrović je primio loptu blizu sredine terena, povo je ka kaznenom prostoru, onda je opalio sa 18 metara i pogodio za 5:1. Bio je to prvi het-trik Mitrogola u dresu reprezentacije Srbije. Selektor Mladen Krstajić počeo polako da menja startnu postavu.

Naš tim se tu nije zaustavio, pa je u 75. mitnutu Rukavina centrirao, a Grujić iz povoljne pozicije glavom šutirao sa pet metara pored gola. Srbija je u tim trenucima spustila gas, bila je opasna, ali bez završnice. Na kraju 5:1 za srećan put u Rusiju.

Srbija prvi meč na Mondijalu u Rusiji igra 17. juna protiv Kostarike u Samari.

SRBIJA – BOLIVIJA 5:1
/Mitrović 4, 23, 68, Ljajić 19, Ivanović 42 – Kampos 48/

SRBIJA (4-1-4-1): Stojković (od 80. Rajković) – Ivanović, Milenković, Tošić (od 67. Tošić), Kolarov – Matić (od 46. Milivojević) – Tadić (od 84. Radonjić), Milinković Savić (od 63. Grujić), Ljajić – Kostić – Mitrović (od 70. Prijović).
BOLIVIJA: (4-1-4-1): Viskara – Anez, Hoakin, Raldes, Sagredo – Beharano – Savedra (od 57. Ribera), Hustinijano, Sančez (od 63. Ali), Kampos (od 69. R. Vargas) – Arse (od 49. Vaka).

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter