3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PORAZ NE BRINE BAŠ SVE: Grujićev ‘najbolji meč u reprezentaciji’, Stojković objasnio problem sa prstima!

Objavljeno: 05.06.18 u 09:26

‘Orlovi’ su razočarali u prvom meču u Gracu (poraz od 1:0), ali se članovi reprezentacije mahom trude da izdvoje samo dobre stvari.

(Od izveštača HotSporta iz Austrije)

Jedan od igrača koji je za mnoge bio iznenađenje što je na spisku, pa i u startnoj postavi meča protiv Čilea, jeste Marko Grujić. Vezista Kardifa je propustio dosta utakmica u prolećnoj polusezoni, ali je ipak odigrao zapaženu rolu u meču sa dvostrukim uzastopnim šampionom Južne Amerike.

– U prvom poluvremenu smo imali problema sa igrom i nismo pravili presing kako smo zamišljali i radili na treninzima prethodnih dana. U drugom smo odigrali mnogo bolje. Imali su i oni par situacija, ali i mi, pogotovo ona Sergejeva šansa kada ju je nesrećno promašio. Primili smo gol iz prekida, mala dekocentracija i dokaz da moramo ozbiljnije da branimo lopte iz tih skraćenih prekida sa strane. Izgubili smo, nije dobro, ali imamo još par dana da se pripremimo za Boliviju i da pobedom odemo sa dobrom atmosferom u Rusiju bile su prve reči Marka Grujića posle meča.

Atmosfera u svlačionici, prema njegovim rečima, bila je veoma dobra posle nimalo prijatnog poraza u 88. minutu.

– Atmosfera je bila najnormalnija, nikada nije dobro izgubiti, ali ako je to moralo, onda neka bude u prijateljskim utakmicama. Moramo da budemo bliži igraču u visokom presingu. U poslednjih 15 minuta desio se pad koncentracije, imali su tri zicera, ali na stručnom štabu je da to pokuša da ispravi – rekao je Grujić, a zatim zaključio svoje izlaganje rečima sa kojima se ne bi mnogi složili:

– Što se tiče nastupa za reprezentaciju, ovo je bio jedan od mojih najboljih.

FOTO: STARSPORT

Prvi reprezentativni golman Vladimir Stojković zbog svog iskustva možda može bolje da sagleda stvari.

– Sigurno da nije lepo primiti gol pred kraj, jer će na Mondijalu svaki gol značiti i odlučivati. Ali, bolje je i sada da se desi. Možda bi bilo posle sve savršeno i opustili se, a ovako ćemo raditi sa selektorom da održimo koncentraciju do kraja. Imamo još jednu generalnu probu i mislim da ćemo biti pravi i spremni za Kostariku – rekao je Vladimir Stojković novinarima u miks zoni.

Sa nekoliko intervencija pokazao je da sa razlogom ima ulogu jednog od najboljih igrača u ekipi ‘orlova’.

– Bože zdravlja, neka budem najbolji kada bude trebalo. Ne brine me ništa, jer ovo je prijateljska utakmica u kojoj otklanjamo ono što ne valja. Videli ste i sastav koji je bio izmešan – istakao je golman Partizana.

Tokom meča bilo je primetno da ima problema sa prstima, a nakon susreta je objasnio o čemu se zapravo radilo.

– Sa prstom je sve u redu, samo sam zaboravio bandažu, jer imam naviku da stavljam kako bi mi bili jaki prsti. Kako mi je bilo mokro na poluvremenu, ja sam ga skinuo i dok smo pričali i stavljao rukavicu, video sam da nema bandaže. A samo sam navikao da mi budu jaki prsti, pa sam zbog toga imao mali problem, ništa strašno – podvukao je Stojković.

0
0
3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter