1
Košarka

FOTO: STARSPORT

NEMA ŠALE: Sale Đorđević okuplja najbolje od ‘orlova’ za duele sa Gruzijom i Nemačkom

Objavljeno: 25.05.18 u 15:28

Izjava Nikole Jokića da selektor Srbije Aleksandar Đorđević ne računa na njega zbog njegovih problema oko ugovora otvorila je ‘Pandorinu kutiju’.

Ljubitelji košarke su se zabrinuli ko će nositi dres reprezentacije u odlučukjućim mečevima prve faze kvlafikacija za Svetsko prvenstvo. Protivnici najavljuju najjače moguće timove, a po svemu sudeći ni Srbija neće ‘eksperimentisati’.

Kako saznaje ‘Mocart Sport’, Aleksandar Đorđević će na junski sipsak uvrstiti NBA igrače, igrače iz Evrolige, Evrokupa i one koji su odigrali prva četiri kola kvalfikacija.

Kada je reč o NBA igračima, jasno je da u timu neće biti Nikole Jokića i najverovatnije tek oporavljenog Bogdana Bogdanovića. ‘Prva puška’ srpskog tima će se naći na spisku, ali verovatno neće igrati protiv Gruzije u Tbilisiju i Nemačke u Novom Sadu. Kada je reč o kapitenu Milošu Teodosiću, on je pokazao želju da nastupa za ‘orlove’, jer je zalečio povredu stopala i uskoro u Beogradu počinje da radi sa trenerima iz Los Anđelesa. Nemanja Bjelica se javno stavio na raspolaganje selektoru Aleksandru Đorđeviću.

Debitanti u kvalfikacijama bi mogli da budu igrači iz Evrolige Nikoila Kalinić, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Nemanja Nedović i Nikola Milutinov. Zbog povreda na spisku se neće naći Ognjen Kuzmić i Milan Mačvan.

Takođe, svoje mesto bi u timu mogli da nađu standardni Stefan Jović, Miroslav Raduljica, Stefan Birčević, Marko Simonović, Ivan Paunić, Dejan Todorović i Stevan Jelovac.

Srbija meč petog kola prve faze kvlafikacija za Svetsko prvenstvo igra 29. juna u Tbilisiju protiv Gruzije, dok tri dana kasnije u Novi Sad dolazi Nemačka, najverovatnije u odlučujućem meču ko će sa prvog mesta u drugu fazu.

0
0

1 Komentara

  1. Dosta materski tekst , zaboravljeni ; Lucic.Marjanovic.Micic. SALE nikad nije izasao sa spiskom bez najmanje cetri organizatora igre. TEODOSIC,JOVIC,MICIC,BOGDANOVIC,NEDOVIC ,KALINIC,LUCIC,BJELICA BIRCEVIC,,MARJANOVIC,MILUTINOV,RADULJICA. To bi trebao biti nas tim za kvalifikacije pod uslovom da nema Jokica da su povredjeni Macvan i Kuzmic.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter