0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan za pola sata završio posao protiv Spartaka i napravio dobru uvertiru za finale Kupa (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.18 u 20:53

Fudbaleri Partizana su u poslednjoj ovosezonskoj utakmici u Superligi, na domaćem terenu slavili protiv Spartaka iz Subotice sa 2:0.

Ekipa Miroslava Đukića je do trijumfa na ovom susretu došla bez većih problema, od početka do kraja utakmice kontrolisala situaciju na terenu i može se reći napravili lepu uvertiru za finale Kupa protiv Mladosti iz Lučana.

Partizan je meč u Humskoj rešio praktično za pola sata igre do kada je postigao oba svoja pogotka, a u nastavku je sigurno priveo utakmicu kraju, dozvolivši rivalu svega jedan šut u okvir gola.

Tek što je utakica počela domaćin je stigao do vođstva i to preko Danila Pantića, koji je lepu solo akciju krunisao sjajnim pogotkom i doneo svom timu rano vođstvo. Mladi vezista je u trećem minutu primio jednu loptu na ivici šesnaesterca, oslobodio se čuvara, namestio na šut i sa levog boka izuzetno preciznm udarcem pogodio malu mrežu suprotnog ugla gola Subotičana.

Partizan je nakon ovog pogotka nastavio da održava terensku inicijativu, lagano stezao obruč oko šesnaesterca gostiju sa željom da duplira vođstvo, no pravu šansu nisu stvorili sve do 28. minuta. Ipak, ona im je donela i drugi pogodak na utakmici.

Akcija je počela tako što je Saša Zdjelar presekao jedan pas gostiju i odigralo pas ka Tavambi, ovaj je loptu odložio na levi bok ka Ivanoviću, a zimsko pojačanje crno-belih uputilo je milimetarki precizan centaršut robusnom Kameruncu, kome nije bilo teško da sa pet metara zakuca loptu u protivničku mrežu.

I to je otpriike bilo to što se tiče prvog dela utakmice, a koliko je ekipa Miroslava Đukića bila sigurna na terenu govori i podatak da Spartak nije uputio niti jedan udarac ka golu Stojkovića.

Nastavak utakmice počeo je u sličnom ritmu, gde je Partizan vodio glavnu reč na terenu dok se Spartak uglavnom branio.

Crno-beli su imali nekoliko dobrih prilika da dođu i do trećeg pogotka, ali za razliku od prvog poluvremena u drugom ih realizacija nije baš poslužila.

Prvi priliku da uveća vođstvo domaćina imao je Đerlek u 58. minutu, kada je mu je nakon kombinacije sa Tavambom, Danilo Pantić prosledio loptu na desetak metara od gola, iskosa sa desne strane. Mladi vezusta je odlično zalomio svog rivala, dobro šutirao, ali se jedan od defanzivaca gostiju našao na putu lopti i izbacio je ispred mreže.

Oldine šanse su imali i Đorđe Jovanović u 66. minutu, kada je golman Spartaka Lučić odlično intervenisao, a dva minuta kasnije Danilo Pantić se našao u odličnoj situaciji da postigne svoj drugi gola, ali je umseto da šutira uputio nesebičan, ali i vrlo neprecizan pas ka Ivanoviću.

Dok kraja utakmice nije bilo previše šansi na obe strane, Partizan je sigurno iskontrolisao situaciju na terenu i na kraju upisao pobedu u poslednjem prvenstvanom kolu, kojom je Spartak gurnuo na četvrtu poziciju na tabeli.

Tako đe izlazak Suobotičana u Evropu zavisiti od ishoda finala Kupa, u kojem će svim silama navijati za crno-bele.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter