0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS, PLEJ OF: Crvena zvezda je šampion Srbije!

Objavljeno: 29.04.18 u 17:58

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak iz Kruševca rezultatom 2:0 i tako stigli do zvanja šampiona Srbije po 28. put u svojoj istoriji.

Zvezda je do pobede došla golovima Nenada Krstičića u 79. minutu i Aleksandra Pešića u 90. minutu sa penala.

Ovom pobedom, crveno-beli su tri kola pre kraja stekli nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

(Youtube/Balkan Highlights)

Superliga Srbije, 34. kolo

Napredak Kruševac – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
(Krsitčić 79, Pešić 90 penal)

Susret je praktično tek počeo kada je Srđan Babić dobio udarac u leđa. a do prvog većeg uzbuđenja čekalo se do 13. minuta, kada je Vulić malo izvan kaznenog prostora šutirao, ali je Borjan, koji je pre toga menjao rukavice, lako odbranio. 

Bilo je u 18. minutu nezgodno, ali je golman Kruševljana sprečio pogodak pošto je vetar promenio let lopte nakon što je Adžić uputio ka golu. Ubrzo je „pukla“ kontra, Sekidika je centrira, Vukanović pronašao Zeca, a Borjan odlično intervenisao. Akcija je ipak prekinuta zbog ofsajda, pa se ni da je postignut gol on ne bi računao.

U nastavku susreta nije bilo većih uzbuđenja, sem jedne poluprilike Napretka te dobre akcije Zvezde i pokušaja Pešića, koji je tom prilikom pao, ali nije bilo penala.

Početak drugog poluvremena doneo je i izmenu u Zvezdi, pošto je Branko Jovičić zbog povrede morao da napusti igru, ali i znatno agresivnije crveno-bele, koji su već na samom početku pokazali da po svaku cenu žele pobedu. Probao je Ben, ali je lopta otišla pored gola, sa druge strane je Veškovac u 60. minutu sa pet metara šutirao u Borjana, potom su imali prilike i Stojković, Donald, a Krstičić je u 65. najavio gol. 

Ovog puta je loptu poslao preko prečke. Mogao je Pešić da pogodi, ali i Vukanović, što je iznerviralo Borjana. 

U 75. minutu Babić i Ndiaje su se sudarili, zbog čega je igrač Napretka morao da napusti igru, a tri minuta kasnije Krstičić je ponovo iz drugog plana odlično ispratio akciju Radonjića i pogodio za 1:0.

Do kraja meča još je Ben bio u prilici, srušen je, ali bez penala tad, ali ne i par momenata kasnije, kada su i Ben i Srnić srušeni, dosuđen je penal za Zvezdu što je Pešić pretvorio u svoj 25. gol i tako overio titulu šampiona crveno-belih.

Superliga, 34. kolo:

Napredak – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
(Krstičić 80, Pešić 90)
18.30 Vojvodina – Partizan
19.00 Čukarički – Spartak Subotica
19.00 Radnički Niš – Voždovac

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter