0
Domaći fudbal

FOTO: Juventus

SERIJA A: To je taj šampionski gen- Juventus ‘vaskrsao’ na ‘Meaci’ i najavio novi Skudeto!

Objavljeno: 28.04.18 u 22:57

Fudbaleri Juventusa slavili su na „Đuzepe Meaci“ rezultom 3:2, u utakmici 35. kola italijanskog šampionata i tako napravili ogroman korak ka tituli.

„Stara dama“ bila je nadomak ambisa iako je punih 75 minuta imala igrača više, ali je velikim preokretom u poslednjih pet minuta ipak došla do pobede možda vredne i Skudeta.

Izgledao je Juve izgubljeno na pet minuta pre kraja utakmice, u kojih je Inter ušao sa prednošću od 2:1, ali je pogocima Kvadrada i Iguaina ipak došao do trijumfa i rastužio Napulj koji je na nogama čekao grešku „brajnkonera“.

Kada je u 15. minutu utakmice sudija Orsato pokazao Mitiasu Vesinu put u svlačionicu, zbog brutalnog starta na Mariu Mandžukiću, već su svi upisali nova tri boda Juventusu.

Torinski klub je svega dva minuta ranije došao do vođstva lepim pogotkom Daglasa Koste i činilo se da će do kraja lagano zatvoriti ovu utakmicu, pogotovo što su u nastavku poluvremena manje više sigurno kontrolisali dešavanja na terenu.

Gostima iz Torina je u zaustavnom vremenu, nakon konsultacije sa VAR tehnologijom, opravdano poništen pogodak koji je postigao Blez Matuidi ali se činilo da je samo pitanje vremena kada će postići novi.

Ipak drugo poluvremene  je u potpunosti proteklo u znaku Intera, koji je sa igračem manje dominirao na terenu i već nakon sedam minuta igre došao do poravnanja pogotkom Maura Ikardija, koji je odlično umakao čuvarima i centaršut Žoaa Konsela pretvorio u pogodak.

Domaćin nije stao ni nakon poravnanja, naprotiv. „Neroazuri“ su nastavili da kontrolišu situaciju na terenu kao da oni imaju igrača više, dok je Juve uglavnom vrebao šansu iz kontri.

Jednu takvu dočekao je Iguain u 63. minutu, kada je izašao sam pred Handanovića, zaobišao ga, ali je zatim na za njega netipičan način promašio prazan gol iz doduše ne baš najidealnije situacije.

Kazna za ovaj promašaj došla je dva minuta kasnije, kada je Barzalji jedan oštar centaršut Perišića nespretno ubacio u sopstvenu mrežu i doneo potpuni preokret velikom rivalu.

Fudbalere Juventusa nakon toga kao da su paralisali nervoza i šok i nikako nisu uspevali da uspostave igru i ozbiljnije ugroze gol protivnika.

Ipak jedna im se ukazala u 75. minutu kada je Dibala iz odlične situacije tukao iz slobodnjaka, sa nekih 25 metara udaljenosti od gola, ali je Handanović maestralnom reakcijom sačuvao mrežu.

Inter je do samog finiša čuvao stečenu prednost, a u poslednjih pet minuta usledio je šokantan preokret aktuelnog šampiona, koji je najpre  u 87. minutu došao do izjednačenja pomalo i srećnim golom Kvadrada, a dva minuta kasnije potpuni preokret doneo je Gonzalo Iguain. 

Popularni Pipita je iskoristio sjajan centaršut Dibale nakon prekida i glavom pogodio za veliku pobedu Juventusa, koji će u poslednja tri kola ući sa ogromnom dozom samopozdanja.

SERIJA A – 35. KOLO

Subota:

Roma – Kjevo 4:1 (2:0)
/Šik 9, Džeko 40, El Šaravi 65, Džeko 67 – Ingleze 88/

Inter – Juventus 2:3 (0:1)
/Ikardi 52, Barzalji 65ag – Kosta 13, Kvadrado 87, Iguain 89/

Nedelja:

12.30: Krotone-Sasuolo
15.00: Sampdorija-Kaljari
15.00:Atalanta -Đenova
15.00:Bolonja-Milan
15.00: Verona-SPAL
15.00: Benevento -Udineze
18.00:Fjorentina-Napoli
20.45:Torino-Lacio

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter