1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MALO KO BI OVAKO REAGOVAO: Valensija poručila Evroligi- Ne treba nam A licenca

Objavljeno: 20.04.18 u 21:33

Mnoštvo klubova širorm Evrope ne slažu se da politikom Evrolige, da pojedini klubovi u uzimaju učešće u evropskoj eliti bez obzira na rezultate u domaćim takmičenjima.

U ovom trenutku desetogodišnje A licence ima ukupno 11 klubova i to: Barselona, Baskonija, Real Madrid, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA Moskva, Makabi Tel Aviv, Olimpija Milano i Žalgiris. Oni u narednoj deceniji imaju zagarantovano učešće u eliti nezavisno od rezultata u domaćim šampionatima.

Potpredsednik Valensije Pako Raga smatra da je ovakav sistem nepravedan, te da u Evroligi treba da nastupaju isključivo oni koji to zasluže na terenu. On takođe ističe da njego tim neće prihvatiti pozivnicu najelitnijeg evropskog takmičenja, ukoliko Đordi -valensijaBartomeu nekad reši da im je uputi.

-Hoćemo da igramo u Evroligi na osnovu svojih postignuća na terenu. Ne želimo A licencu, ali hoću da budem jasan: Evroliga nam je nije ni nudila. Međutim, ukoliko bi se to dogodilo, odbili bismo je-, rekao je Raga za španske medije.

Valensija je ove sezone u Evroligi ostvarila učinak od 12 pobeda i 18 poraza, što im je bilo dovoljno za 11. poziciju u ligaškom delu sezone.

0
0
1 Komentara
  1. Po čemu je to zaslužio Armani ? Sem što nešto igraju u onoj propaloj italijanskoj ligi nemaju drugog dostignuća, sem brenda od kojih zaradjuje pa se Djordjo Armani malo izbacio da bi igrali u eliti…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter