0
Košarka

BOGDAN BOGDANOVIĆ: Želimo da stvorimo prepoznatljivu ‘kulturu’ zvanu Sakramento

Objavljeno: 13.04.18 u 20:25

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović se u svojoj prvoj sezoni u NBA nametnuo kao jedan od najboljih igrača u ekipi Kingsa.

Srpski reprezentativac je posle izuzetno napornog leta i nastupa za nacionalni tim ušao u avanturu „preko bare“, gde je u ruki sezoni prosečno beležio 11,8 poena, 2,9 skoka i 3,3 asistencije i nametnuo se kao jedan od predvodnika nekog novog Sakramenta.

Franšiza iz glavnog grada Kalifornije je sezonu završila na 12. mestu Zapada sa učinkom od 27 pobeda i 55 poraza a Bogdanović smatra da će u narednoj sezoni sve izgledati znatno bolje.

-Imali smo mnogo uspona i padova, pogotovo na početku sezone. Mučili smo se da dođemo do pobede, ali na kraju dana sam zaista ponosan na momke. Ne mogu da kažem da je ovo bila sjajna sezona, nije bila uspešna, znam da smo novi tim, ali ako ovo uzmemo kao uspeh, onda nam neće pomoći u budućnosti. Mislim da možemo da budemo samo bolji-, rekao je Bogdanović.

On je istakao Kingsi jasno znaju svoje prioritete za budućnost, a to pre svega stvaranje prepoznatljivog stila igre.

-Cilj za narednu sezonu mi je da stvorimo ‘kulturu’, da igramo prepoznatljivu igru. Da svaki protivnik kada dode ovde da zna da igramo tu vrstu košarke. Nadam se da cemo raditi zajedno tokom leta, ovo je sjajna grupa momaka, samo nam je potrebno vreme. Ništa se nece desiti preko noći i verujem u ove momke- ističe Bodan.

Jedan od Bogdanovih mentora bio je i legendarni Vins Karter, koji je uz Zeka Rendolfa tokom ove sezone mladom timu Kinsa davao neophodnu dozu iskustva.

-Ranije u toku godine nisam verovao da igram sa njim u ekipi. Imao sam priliku da pričam s njima, a onda i da igram tokom cele sezone. Ne znam šta ce uraditi, ali nadam se da će ostati. On zna sve i svaki put kada napravite neku grešku, on je tu da te ispravi-, zaključio je Bogdanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter