1
Evroliga

PROMENE U EVROLIGI: Skupština donela odluku o proširenju takmičenja, poznata dva kandidata za pozivnice

Objavljeno: 12.04.18 u 17:04

Današnja sednica Borda Evrolige u Madridu je pored potresa koji je izazvao predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, donela i još neke važne novine u evropskoj košarci.

Nakon što je prvi čovek atinskih „zelenih“ demonstrativno napustio sastanak i nagovestio istupanje svog kluba iz najelitnijeg evropskg takmičenja, donesene su neke važne odluke.

Svakako najvažnija od njih tiče se proširenja takmičenja sa 16 na 18 učesnika, a ono će uslediti od sezone 2019/2020. Već su se i pojavila imena dva najozbiljnija konkurenta za dobijanje specijalne pozivnice od strane Evrolige, a to su Bajern iz Minhena i francuski Asvel.

Dok je situacija kod Bavaraca manje više čista, tim iz Vilerbana mora u narednom periodu da reguliše odnose sa Košarkaškm savezom Francuske koji je jasno stao na stranu FIBA u sporu sa Evroligom.

Videćemo i šta će se deseiti u slučaju Panatinaikosa, odnosno ko će ih zameniti u eliti ukoliko zaista dođe do njihovog istupanja iz takmičenja.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter