0
Evrokupovi

PEP GVARDIOLA: Za prolaz nam treba besprekoran meč, samo je pitanje vremena kada ćemo pokoriti Evropu

Objavljeno: 09.04.18 u 19:45

Trener Mančester Sitija, Pep Gvardiola, veruje da bi njegov tim mogao da izbori plasman u polufinale Lige šampiona uprkos porazu od 3:0 na „Enfildu“.

Ipak španski stručnjak i te kako je svestan da to neće biti nimalo lako i da će njegov tim ne bi li to ostvario morati da odigra gotovo besprekotan meč.

-Moramo odigrati skoro savršenu utakmicu da bismo prošli dalje. Imamo 90 minuta plus dodatno vreme, a ono što smo pokazali ove sezone, čak i u poslednjoj utakmici, možemo da stvorimo mnogo šansi. Ako ne uspemo da se psihološki izborimo s tim, biće to dobra lekcija za budućnost. Ovo je test, fudbal te kao i život testira-, rekao je Gvardiola.

Trener „građana“ istakao je da njegov tim ne sme ni u jednom momentu klonuti, čak i ako stvari ne krenu da se razvijaju onako kako priželjkuju.

-Poznajemo se dobro sa Liverulom. Ne smemo odustati ni ako primimo gol. Mnogo puta smo to uradili, možemo u kratkom periodu stvoriti dosta prilika i postizati golove. Ali i ako nas ne bude hteo gol, ne smemo se predavati. Liverpul je dobro organizovan u odbrani, neće biti lako stvarati šanse, ali moramo se truditi-, jasan je Gvardiola.

Iako već sezonama ulaže ogroman novac Mančester Siti i dalje nije uspeva da ozbiljnije napadne titulu u Ligi šampiona. Ipak Gvardiola smatra da je samo pitanje vremena kada će do njega doći.

-Potrebni su nam trofeji u Evropi, što je komplikovano. Možda ne sutra, ali s obzirom šta je klub uradio u poslednjih deset godina – objekti, želja – to će se dogoditi. Ako ne ove sezone, onda možda sledeće, ali pre ili kasnije će se dogoditi- uveren je Gvardiola.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter